Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη 1-2

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη 1-2

Ο Μπεν Γεντέρ σκόραρε δύο φορές σε τέσσερα λεπτά (74', 78')και έστειλε τη Μάντσεστερ Γιουναίτεντ στο καναβάτσο και τη Σεβίλλη στους «8» του Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία της (2-1)!Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Ανδαλουσιάνων σε αγγλικό έδαφος!

Η Σεβίλλη κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι και με ήρωα τον Γουισάμ Μπεν Γεντέρ, που μπήκε ως αλλαγή στο 72′ και σκόραρε δύο φορές μέχρι το 78′, πέρασε από το Μάντσεστερ (2-1) και άφησε εκτός προημιτελικών την Γιουνάιτεντ.

Πρώτη νίκη στην Αγγλία για τους Ανδαλουσιάνους, δεύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία των Κόκκινων Διαβόλων από ισπανική ομάδα (Η Ρεάλ το 2013 ήταν η άλλη).

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε την πρώτη καλή στιγμή της μόλις στο 2′, όμως το σουτ του Λουκάκου έφυγε ψηλά άουτ. Η Σεβίλλη απάντησε επτά λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Κορέα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ντε Χέα.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά από εκείνο το σημείο και μετά, με τη Γιουνάιτεντ να έχει την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, με τους Σάντσες, Φελαϊνί να παίζουν το 1-2 και τον Ρίκο να αποκρούει το σουτ του δεύτερου, κρατώντας το 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εξαιρετική αντεπίθεση της Σεβίλλης (47′), που έφερε μόνο στην περιοχή τον Κορέα, όμως ο Μπαϊγί μ’ ένα εξαιρετικό τάκλιν αποσόβησε το 0-1. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα η Γιουνάιτεντ απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Λίνγκαρντ να κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Ρίκο να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πέρασε στο ματς τον Πογκμπά στο 60′ και στο 72′ ο Γάλλος δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο ίδιο λεπτό ο Βιντσέντζο Μοντέλα έβγαλε εκτός αγώνα τον Μουριέλ και έβαλε τον Γουισάμ Μπεν Γεντέρ.

Ο Γάλλος επιθετικός δικαίωσε άμεσα τον προπονητή του, καθώς δύο λεπτά μετά την αλλαγή, δέχθηκε την κάθετη πάσα του Βάσκες και με πλασέ νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-0! Ο Μουρίνιο ρίσκαρε ακόμα περισσότερο, βάζοντας τους Μαρσιάλ και Μάτα στο ματς στο 77′, όμως μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Μπεν Γεντέρ «χτύπησε» ξανά μετά από κόρνερ του Μπανέγα και κεφαλιά πάσα του Λενγκλέ, κάνοντας το 0-2 και «παγώνοντας» το Ολντ Τράφορντ!

Οι Κόκκινοι Διάβολοι τα είχαν χαμένα και λίγο έλειψε να δεχθούν και τρίτο γκολ, όμως η κεφαλιά του Λενγκλέ στο 82′ κατέληξε λίγο άουτ. Παρόλα αυτά η Γιουνάιτεντ βρήκε τρόπο να ξαναμπεί στο ματς στο 84′, με τον Λουκάκου να σκοράρει με όμορφο γυριστό μετά από κόρνερ του Ράσφορντ!

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο προσπάθησε να ανοιχτεί στα εναπομείναντα λεπτά για να κυνηγήσει τα δύο γκολ που θα της έδιναν την πρόκριση, όμως η Σεβίλλη ήταν αυτή που πλησίασε στο 1-3. Ο Μπεν Γεντέρ βγήκε τετ α τετ με τον Ντε Χέα, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε με το πόδι και του στέρησε την ευκαιρία για να κάνει το χατ τρικ.

Το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και η Σεβίλλη πανηγύρισε την πρώτη της πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League και δεύτερη συνολικά αν προσμετρήσουμε και το Κύπελλο Πρωταθλητριών (σεζόν 1957/58 η πρώτη), με τη Γιουνάιτεντ να μένει εκτός από τη διεκδίκηση ενός ακόμη τίτλου.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Μπαγί, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Βαλένσια (77′ Μάτα), Μάτιτς, Φελαϊνί (60′ Πογκμπά), Λίνγκαρντ (77′ Μαρσιάλ), Σάντσες, Ράσφορντ, Λουκάκου.

Σεβίλλη (Βιτσέντζο Μοντέλα): Ρίκο, Κίερ, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Μερκάδο, Ν’ Ζονζί, Μπανέγα, Βάσκες (87′ Πισάρο), Σαράμπια, Κορέα (89′ Γκάις), Μουριέλ (72′ Μπεν Γεντέρ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ