Όταν ο Ντρογκμπά κράτησε «ζωντανή» την Τσέλσι (pics, vids)

Όταν ο Ντρογκμπά κράτησε «ζωντανή» την Τσέλσι (pics, vids)

Γιουβέντους και Τσέλσι τίθενται αντιμέτωπες στο Τορίνο απόψε στις 22:00 για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League και to10.gr γυρνά τον χρόνο 12 χρόνια πίσω, στο «έπος» του Ντρογκμπά.

Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει απόψε στις 22:00 την Τσέλσι στην Ιταλία για την δεύτερη αγωνιστική του Champions League, με τους δύο αντιπάλους να προσφέρουν ουκ ολίγες συγκινήσεις ανά τα χρόνια.

Η «Γηραιά Κυρία» απέκλεισε τους Άγγλους τη σεζόν 2013 που υπερασπίζονταν το «στέμμα τους», με τη νίκη τους αυτή να έρχεται ως «απάντηση» στον δικό της αποκλεισμό το 2009, σε ένα ζευγάρωμα που κρίθηκε σε ένα θρίλερ στο Τορίνο, με τον Ντιντιέ Ντρογμπά να αφήνει το στίγμα του, όπως είχε κάνει και στο πρώτο παιχνίδι στο «Stanford Bridge» με την Τσέλσι τελικά να παίρνει οριακά το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Το προβάδισμα στην Αγγλία νωρίς και το «σφυροκόπημα»

Στο πρώτο ματς όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους γηπεδούχους με τον Ντρογκμπά να ανοίγει το σκορ στο πρώτο τέταρτο, εκμεταλλευόμενος μια πάσα του Σάλομον Καλού. Ο Ρανιέρι προσπάθησε να πιέσει την πρώην ομάδα του (πέρασε μια τετραετία στον πάγκο της από το 2000 ως το 2004), και είδε τους Ντελ Πιέρο, Αμάουρι και Κελίνι να χάνουν ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.

Ανέβασε την ένταση ακόμη περισσότερο και λίγο έλειψε να το πληρώσει, με τους Μπάλακ και Ντρογκμπά να μην εκμεταλλεύονται τα αμυντικά κενά που δημιουργήθηκαν, για να αυξήσουν το προβάδισμά τους, ενώ κράτησαν την εστία τους ανέπαφη με τον Τρεζεγκέ να μην μπορεί να ισοφαρίσει στο τέλος, μένοντας αήττητοι για 16ο σερί ευρωπαϊκό ματς, εκ των οποίων τα 13 ήταν νίκες.

Ρεβάνς για γερά νεύρα και Ιβοριανός λυτρωτής

Η Τσέλσι είχε προβάδισμα μεν, ισχνό δε. Η Γιούβε έκανε ακριβώς ό,τι και η Τσέλσι παίρνοντας προβάδισμα ωρίς, με τον Ιακουίντα στο εικοσάλεπτο. Όλα έδειχναν ότι το σκορ θα διατηρούνταν μέχρι την ανάπαυλα, παρά την απώλεια του Νέντβεντ νωρίς, κανείς όμως δεν υπολόγιζε τον Μίκαελ Εσιέν. Ο Γκανέζος πέτυχε το πρώτου γκολ μετά από έναν χρόνο, εκμεταλλευόμενος το ριμπάουντ από το άστοχο σουτ του Λάμπαρντ, βάζοντας μπροστά την ομάδα του στο συνολικό σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί έμειναν με 10 παίκτες, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κιελίνι, όμως δεν παράτησαν το ματς και πήραν προβάδισμα με τον Ντελ Πιέρο στο 74′, θέλοντας ένα γκολ ακόμα για να πάρει την πρόκριση.

Το ματς κρεμόταν από μια κλωστή και τελικά βάφτηκε μπλε, καθώς ο Ντρογκμπά έδωσε τη λύση στο 83′, ισοφαρίζοντας σε 2-2, εκμεταλλευόμενος πάσα του Μπελέτι που είχε αντικαταστήσει τον Εσιέν.

Έτσι το όνειρο πήρε παράταση, ενώ η Τσέλσι κέρδισε και στην εμφύλια κόντρα του επόμενου γύρου με τη Λίβερπουλ, με συνολικό σκορ το χορταστικότατο 7-5, πριν την φρενάρει απότομα η Μπαρτσελόνα και ο… Οβέρμπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ