Μαντούκα στο «10» – «Τι μου είπε ο Μαλντίνι για τον κόσμο της ΑΕΚ»

Μαντούκα στο «10» – «Τι μου είπε ο Μαλντίνι για τον κόσμο της ΑΕΚ»

Σαν σήμερα (21/11/2006) η ΑΕΚ... ξέρανε τη Μίλαν, με τον Γκουστάβο Μαντούκα να θυμάται στο «10» την ιστορική επικράτηση των «κιτρινόμαυρων».

Πέρασαν 15 χρόνια από τη βραδιά που η ΑΕΚ έγραψε ιστορία στους ομίλους του Champions League!

Στις 21 Νοεμβρίου του 2006, η πανίσχυρη Μίλαν του Κάρλο Αντσελότι επισκέφθηκε την Αθήνα, με την Ένωση να τη ρίχνει στο καναβάτσο. Ντίντα, Μαλντίνι, Ζέεντροφ, Πίρλο, Κακά, Ιντζάγκι ήταν μόνο μερικοί από τους αστέρες των «ροσονέρι», που έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Με 60.000 εκστασιασμένους φιλάθλους στις εξέδρες, η Ένωση υπέταξε την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ για τους γηπεδούχους, ο Ζούλιο Σέζαρ. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε τον Ντίντα με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, βάζοντας κυριολεκτικά… φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Ο Γκουστάβο Μαντούκα είχε το προνόμιο να αγωνιστεί σε αυτήν την ιστορική αναμέτρηση, με τον παλαίμαχο άσο της ΑΕΚ να αφηγείται αποκλειστικά στο «10» την μαγική βραδιά κόντρα στους «ροσονέρι».

O 41χρονος αποθεώνει τον Στέφανο Σορεντίνο, για τα… ρολά που κατέβασε στις επιθετικές προσπάθειες των Ιταλών, ενώ αποκαλύπτει και τι του είπε ο Πάολο Μαλντίνι, σε μια συνάντηση που είχαν στις εγκαταστάσεις της Μίλαν. Ο θρύλος των «ροσονέρι» και νυν τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Στέφανο Πιόλι, τρελάθηκε με την εικόνα που αντίκρισε στις κερκίδες, ενώ εκμυστηρεύτηκε στον Γκουστάβο Μαντούκα πως δεν έχει ξανασυναντήσει τέτοια ατμόσφαιρα!

ΑΕΚ-Μίλαν 1-0: Όταν ο Σέζαρ... ξέρανε την Μίλαν (pics & vid) | Gazzetta

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από το επικό ματς με τη Μίλαν; 

«Εχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από αυτό το παιχνίδι. Μου είναι αξέχαστο! Δεν είναι μόνο το ματς, ήταν και η ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο. Παίξαμε κόντρα σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα που κέρδισε στη συνέχεια το Champions League. Ήταν αξέχαστο ματς»!

Πριν από την έναρξη του ματς, πιστεύατε έστω και λίγο ότι μπορείτε να κερδίσετε τη Μίλαν;

«Είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Ως ποδοσφαιριστής, όταν βγαίνεις σε ένα ματς, πας για να κερδίσεις και όχι να χάσεις ή να φέρεις ισοπαλία. Παίξαμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα και τα συναισθήματα πριν την έναρξη ήταν ανάμικτα. Από τη μία, θες να κερδίσεις για να γράψεις ιστορία και από την άλλη δε θες να χάσεις με κάτω τα χέρια. Με 4 και 5-0, κάτι που δεν ήταν απίθανο κόντρα σε αυτήν την ομάδα. Δε θες να απογοητεύσεις τον κόσμο».

Θυμάσαι κάποια ατάκα που είπατε στα αποδυτήρια;

«Όχι, εκείνη τη στιγμή στο ματς ήταν άπαντες απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ειχαμε προετοιμαστεί ψυχολογικά, είχαμε δουλέψει αρκετά. Και φυσικά, αν θες να πετύχεις, χρειάζεσαι και λίγη τύχη».

Είχε κάνει και μια καταπληκτική εμφάνιση ο Σορεντίνο…

«Ναι! Ο Σορεντίνο έκανε ένα τρομερό ματς. Από τα καλύτερά του. Όταν παίζεις κόντρα σε τέτοιες ομάδες, χρειάζεσαι έναν τερματοφύλακα που θα κάνει μικρά… θαύματα».

ΑΕΚ-Μίλαν 1-0: Όταν η Ένωση υπέταξε τους «ροσονέρι» (photos+video) - Onsports.gr

Τι σκέφτηκες όταν ο Σέζαρ πήρε τη μπάλα για να εκτελέσει το φάουλ;

«Ο Ζούλιο ήταν σε καλό φεγγάρι, είχε σκοράρει αρκετά γκολ με φάουλ. Εκείνη τη στιγμή, ήταν ο κατάλληλος παίκτης, αυτός που μας έδινε την αίσθηση ότι μπορεί να σκοράρει. Ήταν καταπληκτικός παίκτης, με τρομερές εκτελέσεις. Το πιστέψαμε εκείνη τη στιγμή ότι θα βάλει γκολ».

Ποια ήταν τα συναισθήματά σου μετά το τέλος του ματς;

«Ημουν πολύ χαρούμενος. Διασκέδασα με τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο που ήταν φοβερός. Ηταν μια τρομερή επιτυχία για την ομάδα μας.

Πριν από λίγο καιρό, είχα μια συνάντηση με ανθρώπους της Μίλαν και τον Μαλντίνι, επειδή έχω έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται εκεί και έπρεπε να κάνουμε μια κουβέντα για το συμβόλαιό του. Όταν μίλαγα με τον Μαλντίνι, τον ρώτησα αν έχει αναμνήσεις από το ματς κόντρα στην ΑΕΚ. Θυμόταν τα πάντα!

Ακόμα και ο Μαλντίνι, που ήταν ένας τοπ παίκτης, είπε τι καταπληκτική ατμόσφαιρα υπήρχε σε εκείνο το παιχνίδι! Μου είπε πως ήταν η πιο ωραία ατμόσφαιρα που έχει συναντήσει σε γήπεδο. Επίσης, μου ανέφερε πως πριν το ματς δεν φοβόταν. Αλλά, όταν έχασαν στην έδρα ματς, κατάλαβαν πως ο όμιλος ήταν ανοιχτός. Μου είπε ότι τους μεταφέραμε τον… φόβο, ότι μπορεί να μην προκριθούν και ότι κάναμε πολύ καλό ματς».

*Θυμηθείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Γκουστάβο Μαντούκα στο «10».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ