Πάρτι της Παρί επί της Κλαμπ Μπριζ (4-1) – Νίκησε τη Σίτι και βγήκε 3η η Λειψία (2-1)

Πάρτι της Παρί επί της Κλαμπ Μπριζ (4-1) – Νίκησε τη Σίτι και βγήκε 3η η Λειψία (2-1)

Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε ό,τι ήθελε την Κλαμπ Μπριζ επικρατώντας με σκορ 4-1, ενώ η Λειψία νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι (2-1) μένοντας έτσι στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πανηγύρισε μια πολύ εύκολη νίκη κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ επικρατώντας εύκολα με σκορ 4-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» στο πλαίσιο της 6ης και τελευταία αγωνιστικής του Α’ ομίλου του UEFA Champions League. Στο άλλο ματς, η Λειψία πήρε επικράτησε της… αδιάφορης Μάντσεστερ Σίτι με 2-1 και πήρε εκείνη την πρόκριση για το Europa League.

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου, ενώ ακολουθεί η Παρί Σεν Ζερμέν, με τη Λειψία να κατατάσσεται τρίτη και συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκμεταλλευόμενη τη νίκη της επί των Άγγλων, αλλά και την ήττα της Κλαμπ Μπριζ που έμεινε τελευταία.

Εύκολα η Παρί

Η Παρί ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση καθώς ήδη στο 7ο λεπτό προηγούνταν 2-0, χάρη στα δύο τέρμστα που σημείωσε ο «σεληνιασμένος» Κιλιάν Εμπαπέ. Αρχικά, ο Γάλλος άνοιξε το σκορ μόλις στο 2′ για το 1-0 και πέντε λεπτά αργότερα βρήκε ξανά δίχτυα, έπειτα από την πάσα του Ντι Μαρία, κάνοντας το 2-0. Μάλιστα οι Παριζιάνοι φυλούσαν και τρίτο γκολ, καθώς ο Λιονέλ Μέσι στο 38′ έγραψε το 3-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μουρίτσιο Ποτσετίνο συνέχιζε να έχει την υπεροχή, όμως η Κλαμπ Μπριζ ήταν εκείνη που σκόραρε, μειώνοντας σε 3-1 με τον Ματς Ριτς στο 68′. Στο 75′ η Παρί κέρδισε πέναλτι, με τον Μέσι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 4-1. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μια εύκολη νίκη.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντιαλό, Μέντες (46’ Κέρερ), Βεράτι (83’ Ντινά), Γκέιγ (71’ Παρέδες), Βαϊνάλντουμ, Ντι Μαρία (71’ Ερέρα), Μέσι, Μπαπέ (83’ Ικάρντι).

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Χέντρι, Νσοκί, Ρίκα, Μάτα, Βανάκεν, Μπαλάντα (69’ Μπαμπά), Ριτς (69’ Βόρμερ), Σαντρά (56’ Βαν ντερ Μπρεμπτ), Ντε Κέτελαρε, Λανγκ.

Στο Europa League η Λειψία

Η Μάντσεστερ Σίτι, όπως ήταν λογικό, άρχισε τον αγώνα έχοντας την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να βρει τους απαραίτητους χώρους για να σκοράρει. Αυτό το κατάφερε η Λειψία που στο 24ο λεπτό του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ντομινίκ Σομποσλάι. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα πίεσαν για το γκολ ισοφάρισης, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι, με το 1-0 να μένει στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη, οι Βρετανοί συνέχισαν να πιέζουν, όμως οι «ταύροι» κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0, με τον Αντρέ Σίλβα να δέχεται την ασίστ του Φόσμπεργκ στο 71′. Έξι λεπτά αργότερα η Σίτι μπήκε ξανά στο αγώνα, με τον Ριγιάντ Μαχρέζ να μειώνει σε 2-1. Στο 83′ ο Κάιλ Γουόκερ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και ουσιαστικά έκοψε τις όποιες ελπίδες είχαν οι «πολίτες» για να πάρουν έστω τον βαθμό.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Ανχελίνιο, Μουκιελέ (79’ Χένρικς), Γκβάρντιολ, Λάιμερ (63’ Άνταμς), Καμπλ, Σομποσλάι, Κλόζτερμαν (46’ Σιμακάν), Φόρζμπεργκ (79’ Μπρόμπεϊ), Ενκουνκού, Αντρέ Σίλβα (86’ Μορίμπα)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στέφεν, Γουόκερ, Στόουνς, Ακέ (87’ Ντίας), Γκιντογκάν, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε (87’ Πάλμερ), Μαχρέζ, Γκρίλις, Φόντεν (46’ Στέρλινγκ)

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Μάντσεστερ Σίτι 12 (18-10)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 11 (13-8)
3. Λειψία 7 (15-14)
4. Κλαμπ Μπριζ 4 (6-20)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ