Καρυδάτη πρόκριση η Ατλέτικο (1-3), έγραψε ιστορία η Λίβερπουλ (1-2, vids)

Καρυδάτη πρόκριση η Ατλέτικο (1-3), έγραψε ιστορία η Λίβερπουλ (1-2, vids)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε της Πόρτο εκτός έδρας (1-3) και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του Champions League, ενώ η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή απέναντι στη Μίλαν (1-2) και έγραψε ιστορία με το 6/6 στον όμιλο - Βασικός ο Κώστας Τσιμίκας, έπαιξε όλο το 90λεπτο κόντρα στους «ροσονέρι», οι οποίοι έμειναν εκτός Ευρώπης.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε της Πόρτο εκτός έδρας (1-3) και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του Champions League.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στους «δράκους» και μετά από ένα πρώτο μέρος χωρίς φάσεις, ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε το προβάδισμα στο 56′ με τον Γκριεζμάν, μένοντας μάλιστα με παίκτη λιγότερο στο 67′ μετά την κόκκινη που δέχτηκε ο Καράσκο.

Ο Κορέα στο 90′ σημείωσε το 0-2, ο Ντε Πολ στο 90+3′ έκανε το 0-3, με τον Ολιβέιρα στο 90+5′ να διαμορφώνει το τελικό 1-3. Έτσι οι «ροχιμπλάνκος» πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο θα συνεχίσει την πορεία της στο Europa League.

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ζαϊντού (63’Βέντελ), Εμπεμπά, Βιτίνια, Γκρούγιτς (81’Κορόνα), Εβανίλσον, Ζοάο Μάριο (81’Σέρτζιο Ολιβέιρα), Οτάβιο (81’Βιέιρα), Λουίς Ντίαζ, Ταρεμί (81’Μαρτίνεθ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Γιορέντε, Ερμόσο, Βρσάλικο, Καρασκό, Ντε Πολ, Κοντογκμπιά, Κόκε, Λεμάρ (66’Κορέα), Γκριεζμάν, Σουάρες (13’Κούνια-83’Λοντι)).

Ιστορικό 6/6 με Κώστα Τσιμίκα βασικό για τη Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-1 κάνοντας την αναντροπή απέναντι στη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League.

Έτσι, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε την 6η διαδοχική τους νίκη στον όμιλο και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε στο βασικό σχήμα για τους Reds και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, προσθέτοντας ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Στους 18 βαθμούς οι Reds, εκτός ευρώπης έμεινε η Μίλαν, καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση με 4 βαθμούς.

Οι «ροσονέρι» ξεκίνησαν δυναμικά και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 29′, με τον Τομόρι να κάνει το 1-0. Ωστόσο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απάντησε άμεσα και ισοφάρισε στο 36′ με τον Σαλάχ να κάνει το 1-1.

Οι Reds μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος για να ψάξουν την ανατροπή. Και τη βρήκαν στο 55′, με τον Οριγκί να σκοράρει για το 2-1 της Λίβερπουλ.

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Ερναντές, Ρομανιόλι, Τόμορι, Καλουλού (64’Φλορέντσι), Κεσί, Τονάλι (59’Σαλεμάκερς), Μπραΐμ Ντίαθ (59’Μπενασέρ), Μεσίας, Κρούνιτς (83’Μπακαγιόκο), Ιμπραΐμοβιτς

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Κονατέ, Τσιμίκας, Μόρτον, Ν.Ουίλιαμς, Φίλιπς, Τσάμπερλεϊν, Μιναμίνο, Σαλάχ (64’Κεϊτά), Μανέ (64’Τζο Γκόμεζ), Οριγκί (80’Φαμπίνιο)

Η Τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου

1.Λίβερπουλ 18
2.Ατλέτικο Μαδρίτης 7
3.Πόρτο 5
4.Μίλαν 4

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ