Η «κατάρα» για Ολυμπιακό και ΑΕΚ που… εισβάλει σήμερα στο Champions League (vids)

Η «κατάρα» για Ολυμπιακό και ΑΕΚ που… εισβάλει σήμερα στο Champions League (vids)

Ο νέος κανονισμός με την αλλαγή στα εκτός έδρας γκολ κάνει... ποδαρικό στα νοκ άουτ του Champions League και έρχεται για να αλλάξει την ιστορία. Ένας κανονισμός που ήδη έχει γίνει γνωστός στις ελληνικές ομάδες από το περασμένο καλοκαίρι...

Βραδιά Champions League, μετά από σχεδόν δύο μήνες. Η μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη επιστρέφει με δύο αναμετρήσεις μάλιστα με ματσάρα ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης στη γαλλική πρωτεύουσα!

Η αποψινή βραδιά ωστόσο είναι ξεχωριστή και για άλλους λόγους. Η νέα αλλαγή του κανονισμού με την κατάργηση των εκτός έδρας γκολ στα παιχνίδια της UEFA, κάνει σήμερα… ποδαρικό στα νοκ άουτ του Champions League και έρχεται για να αλλάξει τις ισορροπίες και γενικότερα την ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τι σημαίνει αυτό πλέον; Πιο ανοιχτά παιχνίδια και πιο πολλές οι πιθανότητες και για τα αουτσάιντερ. Παράλληλα, δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε όλους τους γύρους, ενώ αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο για μεγαλύτερες και γενικότερα περισσότερες ανατροπές.

Ένας κανονισμός ο οποίος ισχύει πάντως από το περασμένο καλοκαίρι. Τον οποίο «γεύτηκαν» και οι ελληνικές ομάδες, καθώς με τον συγκεκριμένο τρόπο αποκλείστηκαν το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ από το Champions League και το Europa Conference League αντίστοιχα.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η ΑΕΚ θα είχαν προκριθεί κανονικά, σε περίπτωση που τα εκτός έδρας γκολ μετρούσαν κανονικά. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μείνει στο 1-1 στο Καραϊσκάκη με τη Λουντογκόρετς και στο 2-2 στη Βουλγαρία, ωστόσο λόγω της κατάργησης του εκτός έδρας γκολ, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι και η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αποκλείστηκε στη… ρωσική ρουλέτα.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αποκλείστηκε η ΑΕΚ από τη Βελέζ στα προκριματικά του Europa Conference League. Η Ένωση ηττήθηκε στη Βοσνία με 2-1, νίκησε στην Αθήνα με 1-0, ωστόσο γνώρισε τον αποκλεισμό μέσα από τα πέναλτι.

Μένει να φανεί πως θα λειτουργήσει και στη… μεγάλη σκηνή. Εκεί όπου κυρίως θα γίνουν και οι πρώτες κουβέντες για την κατάργηση του κανονισμού και για το εάν τελικά η αλλαγή αυτή κάνει πραγματικά… καλό στο ποδόσφαιρο και στις μεγάλες διοργανώσεις της UEFA η οποία μοιάζει να κάνει «αλχημείες» στην προσπάθεια της να «μαζέψει» περισσότερους χορηγούς και κοινό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ