Μπόρις Τζόνσον προς UEFA: «Να μην διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στην Ρωσία»

Μπόρις Τζόνσον προς UEFA: «Να μην διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στην Ρωσία»

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε ομιλία του ζήτησε από την UEFA να μην διεξαχθεί στην Aγία Πετρούπολη ο τελικός του Champions League.

Ο τελικός του Champions League για την σεζόν 2021-22 είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Αγία Πετρούπολη, όμως η UEFA κάνει δεύτερες σκέψεις, λόγω της κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.

Η επέλαση των Ρώσων στα ουκρανικά σύνορα και όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό εκεί, αλλά και το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, έχουν φέρει έντονη ανησυχία στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία και όχι μόνο, με αποτέλεσμα ο τελικός του Champions League να μην είναι σίγουρο ότι θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε ομιλία του στο αγγλικό κοινοβούλιο ζήτησε και επίσημα από την UEFA να μην επιτραπεί η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Αγία Πετρούπολη. Όπως τόνισε αν δεν αλλάξει έδρα ο τελικός της μεγαλύτερης γιορτής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αυτό θα είναι μια έμμεση νομιμοποίηση της στρατιωτικής εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον: 

«Νομίζω ότι είναι αδιανόητο να διεξαχθούν σημαντικά αθλητικά γεγονότα στην Ρωσία, που εισβάλει στα εδάφη μιας άλλης χώρας».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ