Μπενφίκα – Άγιαξ 2-2: Ματσάρα στη Λισαβόνα, στο Άμστερνταμ η πρόκριση

Μπενφίκα – Άγιαξ 2-2: Ματσάρα στη Λισαβόνα, στο Άμστερνταμ η πρόκριση

Σε ένα τρομερό παιχνίδι στο «Ντα Λουζ», Μπενφίκα και Άγιαξ έμειναν στο 2-2 και έτσι θα λύσουν τις διαφορές τους στο Άμστερνταμ για το εισιτήριο που δίνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν στο «Ντα Λουζ» η Μπενφίκα και ο Άγιαξ. Παρότι και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να «κλέψουν» το ματς και να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα, τελικά δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορφές τους και έτσι άφησαν τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς στο Άμστερνταμ, όπου θα κριθεί το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Η Μπενφίκα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, πήρε την μπάλα στα πόδια της, ωστόσο η κλάση του Άγιαξ ήταν αρκετή για να της «κόψει» τον… αέρα από νωρίς. Ο «Αίαντας» ξεδιπλώθηκε άψογα, ο Μαζράουι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τάντιτς την έστειλε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου με ένα τρομερό τελείωμα με το «κακό» του πόδι, σημειώνοντας το 1-0 στο 18ο λεπτό.

Κι όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισαν. Βέβαια χρειάστηκαν τη βοήθεια του Αλέ. Ο Ιβοριανός φορ του Άγιαξ βρήκε άθελα του την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του στο 26ο λεπτό, με την Μπενφίκα να βρίσκει έτσι το γκολ της ισοφάρισης.

Όσο σύντομα ισοφάρισαν οι «αετοί», άλλο τόσο σύντομα ανέκτησαν το προβάδισμα τους οι Ολλανδοί. Διότι ο Αλέ στο 29ο λεπτό σκόραρε στη σωστή εστία για το 2-1 του Άγιαξ το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος η Μπενφίκα ανέβασε στροφές, πήρε μέτρα στο γήπεδο και ξεκίνησε να «σφυροκοπά» την άμυνα του Άγιαξ με συνεχόμενα σουτ προς την εστία του «Αίαντα». Και τελικά οι «αετοί» δικαιώθηκαν στο 73ο λεπτό με τον Γιάερεμτσουκ ο οποίος έγραψε το 2-2, προλαβαίνοντας την άμυνα των Ολλανδών και τον Πασβέερ.

Το σκορ δεν άλλαξε από εκείνο το σημείο και μετά και έτσι οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στην Ολλανδία…

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (90+1′ Ντιόγκο Γκονσάλβες), Οταμέντι, Φερτόνχεν, Γριμάλδο, Βάιγκλ, Γκονσάλο Ράμος, Τααράμπ (85’ Μπερνάρντο), Ράφα Σίλβα, Έβερτον (62’ Γιάρεμτσουκ), Νούνιεθ (90+1′ Λατσάρο)

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεϊρ, Τίμπερ, Άλβαρες, Μαζραουί (90+2′ Ρενς), Μπλιντ (73’ Ταλιάφικο), Μαρτίνες, Χράφενμπερχ (73’ Κλάασεν), Τάντιτς, Άντονι, Μπερχάους, Αλέ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ