Ανιέλι: «Η Super League δεν απέτυχε, δεσμεύει ακόμη 11 συλλόγους»

Ανιέλι: «Η Super League δεν απέτυχε, δεσμεύει ακόμη 11 συλλόγους»

Το όραμα της European Super League παραμένει «ζωντανό» για τον Αντρέα Ανιέλι ο οποίος τόνισε την ανάγκη να απαγκιστρωθεί το ποδόσφαιρο από το μονοπώλιο της UEFA.

Η κουβέντα για την European Super League φαίνεται πως έχει ανοίξει και πάλι έντεκα μήνες μετά, την επιστολή των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με την νέα πρόταση για ανοιχτή λίγκα χωρίς μόνιμα μέλη.

Ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι μίλησε στο πλαίσιο του «Business Football Summit», με τον ίδιο να μην προχωρά σε ανακοίνωση για οποιοδήποτε νέου πλάνου της ESL, αλλά να προσφέρει ουκ ολίγες «καυτές» ατάκες, εκτοξεύοντας παράλληλα πυρά για την UEFA.

«Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και έχει ανάγκη ριζική, ουσιαστική αναδόμηση.

Ο συμβιβασμός δεν είναι πια η λύση. Είναι ένας μονοπωλιακός ρυθμιστής όπως η UEFA κατάλληλος να ηγείται μιας επιχείρησης όπως είναι το ποδόσφαιρο; Δεν το νομίζω

Η UEFA γνώριζε ότι ως πρόεδρος της Γιουβέντους δούλευα πάνω σε κάτι διαφορετικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε πέντε χρόνια η Γιουβέντους θα παίζει στην κορυφαία διοργάνωση, δεν ξέρω αν αυτή θα είναι το Champions League»

Αίσθηση προκάλεσε η ατάκα του Αντρέα Ανιέλι σε ερώτηση για το πού θα αγωνίζεται η Γιουβέντους σε πέντε χρόνια από σήμερα. Αν δηλαδή υπάρχουν προθέσεις εξόδου από το Champions League για χάρη της ESL κι αν κατά συνέπεια θεωρεί ότι η ιεραρχία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα έχει αλλάξει σε βάθος πενταετίας. Η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική:

«Αν βλέπω τη Γιουβέντους να παίζει στο Champions League σε πέντε χρόνια; Τη βλέπω σίγουρα να παίζει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ