Ici C’est Paris (pics, vids)

Ici C’est Paris (pics, vids)

8 Μαρτίου του 2017. Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 6-1. 9 Μαρτίου του 2022. Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 3-1. Δύο ματς, όλη η ιστορία των Παριζιάνων στο Champions League.

«Ο αθλητισμός στο υψηλότερο επίπεδο χρειάζεται ταπεινότητα και ψυχική δύναμη. Η Παρί θα ξεκινήσει να ετοιμάζεται για το fashion week στο Παρίσι και για τα Tik Tok που θα ανεβάσει». Τα λόγια του σχολιαστή του γαλλικού RMC, Ντάνιελ Ριόλο.

Τι και αν είχε προβάδισμα από την πρώτη αναμέτρηση του Παρισιού; Τι και αν κατάφερε να σκοράρει πρώτη μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση της στα προημιτελικά του Champions League;

Τι και αν είχε στο χορτάρι τρεις από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του πλανήτη στην επιθετική της τριάδα; Η ιστορία για την Παρί ήταν ήδη γνωστή. Και όσα έγιναν στο «θρυλικό» γήπεδο της Ρεάλ έμοιαζαν σαν ένα deja vu.

Για την ίδια την Παρί, τον Κελαϊφί, τον Λεονάρντο και τους ποδοσφαιριστές της. Μέσα σε δέκα λεπτά, η Ρεάλ με μπροστάρη τον απίθανο Μπενζεμά της διέλυσε τα όνειρα και την υποχρέωσε σε μια ακόμη ντροπιαστική βραδιά, από τις πολλές που έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Ο Γάλλος σταρ σκόραρε τρία γκολ, η Παρί χρειάστηκε να… κυνηγήσει από το πουθενά και τελικά ξέμεινε από δύναμη, κυρίως ψυχική, η οποία έτσι και αλλιώς είναι σχεδόν ανύπαρκτη για την ομάδα της Πόλης του Φωτός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παρί… καταφέρνει να αυτοκτονήσει.

8 Μαρτίου του 2017. Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 6-1. 9 Μαρτίου του 2022. Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1. Δύο ματς, όλη η ιστορί των Παριζιάνων στο Champions League. Σχεδόν ίδια η ημερομηνία, με μια διαφορά πέντε χρόνων. Η κατάληξη; Copy, paste.

Από τη σεζόν 2012/13, όταν και επέστρεψε στα νοκ άουτ του Champions League, η Παρί των Αράβων έχει αποκλειστεί τέσσερις φορές, έχοντας προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι. Τη σεζόν 2013/14, οι Παριζιάνοι είχαν επικρατήσει της Τσέλσι με 3-1 στη Γαλλία και πήγαν στο Λονδίνο με ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Κι όμως. Η Τσέλσι βρήκε γκολ στο τελευταίο λεπτό με τον Ντεμπα Μπα και τελικά νίκησε με 2-0, αφήνοντας εκτός τους Παριζιάνους. Ακολούθησαν δύο σερί αποκλεισμοί από Μπαρτσελόνα και Σίτι χωρίς να πάρει νίκη, πριν έρθει η πιο… μαύρη βραδιά της ιστορίας της.

Απέναντι στην Μπαρτσελόνα, το 2017 στο «Καμπ Νόου», έχοντας εκείνο το απίθανο 4-0 του πρώτου αγώνα. Ποτέ στην ιστορία της διοργάνωσης δεν είχε επιστρέψει κάποια ομάδα από τέτοια ήττα. Η Παρί κατάφερε να «σπάσει» το ρεκόρ, με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί με 6-1 και να προκρίνεται.

Παρόμοια κατάσταση και το 2019 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρότι η Παρί είχε νικήσει με 2-0 στην Αγγλία, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-1 στη ρεβάνς στο «Παρκ ντε Πρενς», δίνοντας ακόμα ένα… πικρό ποτήρι στους Άραβες της Παρί.

Η πανδημία και όσα έγιναν με το Champions League το 2020, οδήγησαν την Παρί στον τελικό της Πορτογαλίας απέναντι στην Μπάγερν. Οι παίκτες του Τούχελ είχαν μοναδικές ευκαιρίες, η Μπάγερν ωστόσο είχε το know how και τελικά κατέκτησε την κούπα, επικρατώντας με 1-0.

Ήταν μια καλή ευκαιρία για τους Παριζιάνους να χτίσουν πάνω σε αυτό. Κι όμως, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του αρχηγού, Τιάγκο Σίλβα, ενώ λίγους μήνες αργότερα έδειξε την… πόρτα στον Τόμας Τούχελ, φέρνοντας στη θέση του τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Τούχελ και Τιάγκο Σίλβα σήκωσαν μαζί στην Τσέλσι το Champions League, την ώρα που όλα τα μέλη της Παρί παρακολουθούσαν από τα σπίτια τους τον τελικό του Οπόρτο, όπου βρήκε τους δύο πρώην Παριζιάνους νικητές απέναντι στη Σίτι που τους απέκλεισε.

Η «μυθική» ανατροπή της Ρεάλ Μαδρίτης, της Βασίλισσας του Champions League, είναι μια ακόμα ιστορία που θα μπει στο τρομερό… βιβλίο της ιστορίας της Παρί. Στο… εφιαλτικό παραμύθι που κάθε σεζόν έχει και μια νέα… μαύρη σελίδα να δώσει στους «αναγνώστες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ