Ντάργουιν Νούνιες : Ο «αετός» που δεν λύγισε ποτέ… (vids)

Ντάργουιν Νούνιες : Ο «αετός» που δεν λύγισε ποτέ… (vids)

Από τους τραυματισμούς που δεν τον σταμάτησαν, στην παραδειγματική αγάπη προς τους γονείς του και από εκεί, στο ευρωπαϊκό όνειρο που δεν έχει ταβάνι. Ο Ντάργουιν Νούνιες έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία των νοκ άουτ του Champions League χαρίζοντας στην Μπενφίκα το εισιτήριο για τους «8».

Το άγαλμα που είναι αφιερωμένο στον Εουσέμπιο στο γήπεδο Ντα Λουζ θυμίζει πάντα στους οπαδούς της Μπενφίκα ότι υπήρξαν καλύτερες εποχές, μια εποχή που η ένδοξη ομάδα της κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά κύπελλα.

Αυτή την Τρίτη ήταν  πολύ πιθανόν να ακούγαμε ξανά στο Άμστερνταμ για την κατάρα του Μπέλα Γκάτμαν, ωστόσο ο νεαρός Ουρουγουανός επιθετικός Ντάργουιν Νούνιες είχε διαφορετική άποψη.

Η Μπενφίκα κατάφερε να αποδράσει με την νίκη από την Ολλανδία κόντρα στον «Αιάντα», έχοντας ήρωα τον Ουρουγουανό «killer» παίρνοντας το εισιτήριο για τους «8» του Champions League για τρίτη φορά την τελευταία δεκαετία.

Ένας ήρωας γεννημένος σε μια φαβέλα στο Αρτίγκας (Ουρουγουάη), ο οποίος επρόκειτο να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο ως νεαρός λόγω τραυματισμού, κατάφερε να εξελιχθεί σε MVP στην αναμέτρηση της Johan Cruyff Arena.

Οι «αετοί» συνεχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι, θέλοντας να σπάσουν την ευρωπαϊκή τους κατάρα. Πιο συγκεκριμένα το 1962 όταν παραιτήθηκε από προπονητής της Μπενφίκα, ο Γκάτμαν προέβλεψε ότι, χωρίς αυτόν, η ομάδα της Λισαβόνας δεν θα ήταν ποτέ ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και, σεζόν με τη σεζόν, εδώ και 60 χρόνια, εκπληρώνεται η κατάρα του προπονητή που γεννήθηκε στη Βουδαπέστη.

Ο Νούνιες, ο οποίος στα 22 του χρόνια έχει καταφέρει να καταγράψει οκτώ συμμετοχές με την εθνικής Ουρουγουάης, κέρδισε τη θέση του στην ιστορία του συλλόγου της Λισαβόνας, ο οποίος μετακόμισε στην Πορτογαλική πρωτεύουσα το 2020 από την Αλμερία, με σκοπό να γίνει ο επόμενος ηγέτης των «Αετών».

Η χθεσινή βραδιά ανήκει ολοκληρωτικά στον Ουρουγουανό ο οποίος μπορεί να θυμάται ότι, πριν κάνει το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας στην Πενιαρόλ, ήταν κοντά στο να αποσυρθεί στη νεανική του ηλικία λόγω ενός τραυματισμού χιαστών που τον άφησε ανενεργό για ενάμιση χρόνο.

Ωστόσο δεν σταμάτησε να παλεύει για τους γονείς του, στους οποίους φρόντισε με τα πρώτα του λεφτά από την μεταγραφή του στην Αλμερία να αγοράσει ένα σπίτι. «Με τα λεφτά από την μεταγραφή, θα μπορώ να αγοράσω ένα σπίτι στους γονείς του στην Αρτίγκα. Θυσιάστηκαν για εμένα και θέλω να τους προσφέρω πίσω. Η μητέρα μου μάζευε μπουκάλια και ο πατέρας μου ήταν στην οικοδομή».

Από χθες ο Νούνιες σε ηλικία 22 ετών και 264 ημερών, έγινε ο νεαρότερος σκορερ σε νοκ άουτ αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σε μια βραδιά η οποία θα μείνει χαραγμένη βαθιά στην μνήμη του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέραν πως ο διεθνής ποδοσφαιριστής, θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα την καριέρα του, αν δεν υπήρχαν οι σοβαροί τραυματισμοί της αρχής. Ωστόσο, αυτοί είναι που τον έκαναν ακόμα πιο δυνατό και ώριμο, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να ξεπερνά κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται στον δρόμο του. O Ντάργουιν Νούνιες είναι ο «αετός» της Μπενφίκα που δεν έχει μάθει να… λυγίζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ