IFFHS: Τα… ρεκόρ των Ατλέτικο, Βιγιαρεάλ, Τούχελ, Αλέ και Ρονάλντο

IFFHS: Τα… ρεκόρ των Ατλέτικο, Βιγιαρεάλ, Τούχελ, Αλέ και Ρονάλντο

Η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) κατέγραψε τα κυριότερα στοιχεία που χαρακτήρισαν το δεύτερο...σετ των επαναληπτικών στους «16» του Champions League.

Η Βιγιαρεάλ στη χθεσινή της νίκη με 3-0 επί της Γιουβέντους στο Τορίνο, έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του Champions League, που εκτέλεσε δύο πέναλτι σε έναν αγώνα ως φιλοξενούμενη ομάδα στη φάση των νοκ-άουτ, μετά την Αταλάντα που έκανε το ίδιο στον αγώνα εναντίον της Βαλένθια στις 10 Μαρτίου 2020.

Αυτά είναι τα κυριότερα στοιχεία που χαρακτήρισαν το δεύτερο…σετ των επαναληπτικών στη φάση των «16» του UCL, όπως τα κατέγραψε η η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

* Ο αγώνας εναντίον της Μπενφίκα (0-1) έγινε ο πρώτος για τον Σεμπαστιέν Αλέ την τρέχουσα σεζόν UCL, όπου δεν κατάφερε να σκοράρει. Είναι όμως ο…κοινός κάτοχος του ρεκόρ του Άγιαξ στον αριθμό των γκολ σε μια σεζόν Κυπέλλων Ευρώπης (11), όσα σκόραρε ο Ρουντ Γκιλς την περίοδο 1975-76.

* Στο παιχνίδι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Ατλέτικο (0-1), ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε νέος κάτοχος του Champions League σε αριθμό λεπτών παιχνιδιού (15.951), ξεπερνώντας τον Ίκερ Κασίγιας (15.908 λεπτά).

* Ταυτόχρονα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του: χωρίς να έχει ούτε ένα σουτ για ολόκληρο παιχνίδι. Ήταν μόλις το 3ο τέτοιο παιχνίδι στην καριέρα του στο Champions League, μετά εκείνο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Παναθηναϊκού τον Νοέμβριο του 2003 και με τη Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μπαρτσελόνα τον Μάιο του 2011.

* Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η πρώτη ομάδα που έφτασε στα προημιτελικά του Champions League χωρίς να έχει κερδίσει ούτε ένα εντός έδρας παιχνίδι: ισοπαλίες με Πόρτο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήττες από Λίβερπουλ και Μίλαν.

* Ο Τόμας Τούχελ (Τσέλσι), μετά τη νίκη επί της Λιλ (2-1), έχει κερδίσει 32 από τους 50 αγώνες του Champions League ως προπονητής. Φτάνοντας έτσι τον Γιουπ Χάινκες (32 νίκες από 47 αγώνες συνολικά) ως προπονητής με τις περισσότερες νίκες στους πρώτους 50 αγώνες του στην κορυφαία διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ