Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3: «Βόλτα» στο Ντα Λουζ και… αγκαλιά με τα ημιτελικά η Λίβερπουλ

Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3: «Βόλτα» στο Ντα Λουζ και… αγκαλιά με τα ημιτελικά η Λίβερπουλ

Παίζοντας εξαιρετικά για ένα ημίχρονο η Λίβερπουλ κατάφερε να αποδράσει με την νίκη(1-3) από το «Ντα Λουζ» κόντρα στην Μπενφίκα και να βρίσκεται με το ενάμησι πόδι στα ημιτελικά του Champions League. Μεγάλη εμφάνιση από τον Βλαχοδήμο, ο οποίος πραγματοποιήσε εξαιρετικές επεμβάσεις, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Πορτογάλους.

Ένα διαστημικό πρώτο μέρος ήταν αρκετό για την Λίβερπουλ, ώστε να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε με 3-1 της Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» και βρίσκεται με το ενάμησι πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μεγάλη εμφάνιση για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις, κρατώντας «ζωντανούς» τους Πορτογάλους, οι οποίοι έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο μέρος, μείωσαν με τον Νιούνιες(50′), ωστόσο το γκολ του Ντίας(87′) «ψαλίδισε» αρκετά τις όποιες ελπίδες του εν όψει της ρεβάνς. Κονατέ(17′) και Μανέ(34′) τα άλλα δύο γκολ για τους «Reds».

Το πρώτο μέρος ήταν ένας επιθετικός… μονόλογος της Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Κλοπ κυκλοφορούσαν εξαιρετικά τη μπάλα έχοντας σιγουριά στο παιχνίδι τους και με διαρκείς κινήσεις πατούσαν πολυ συχνά την αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα ο χορός των ευκαιριών να αρχίσει από νωρίς.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 12′ με τον Βλαχοδήμο να διώχνει σωτήρια το σουτ του Κεϊτά.  Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ, και ο Κονατέ από την καρδιά της αμυνας της Μπενφίκα κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά, νικώντας τον Βλαχοδήμο για το 0-1.

Με τον Κονατέ να γίνεται ο ο 20ος διαφορετικός σκόρερ τους σε όλες τις διοργανώσεις τη φειτνή σεζόν, και τον Σκωτσέζο να μοιράζει την 14η φετινή του ασίστ.

Οι αετοί είχαν την πρώτη τους τελική στο 23′ (σουτ του Έβερτον που έφυγε άουτς) και φαίνεται πως… εκνεύρισαν τους φιλοξενούμενους αφού συνέχισαν να έχουν το πόδι στο γκάζι και δεν άργησαν να βρουν -δικαίως- και δεύτερο γκολ. Στο 24′ ο Ντίας το άγγιξε αλλά είδε το πλασέ του να σταματάει πάνω στο σώμα του Βλαχοδήμου, με τον πρώην φορ της Πόρτο να παίρνει το αίμα του πίσω στο 34′.

Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έκανε μαγική 40αρα μπαλιά, ο Ντίας έκανε πάσα πάρε βάλε στον Μανέ, με τον Σενεγαλέζο να σπρώχνει την μπάλα από κοντά για το 0-2, σε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Στο 37′ η Μπενφίκα είχε την πρώτη της τελική εντός στόχου, με το σουτ του Έβερτον που δεν προβλημάτισε τον Άλισον, με τον Βλαχοδήμο στο 45′ να νικά τον Σαλάχ στο τετ α τετ και να κρατά το 0-2 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ωστόσο το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε. Η εικόνα της Μπενφίκα άλλαξε άρδην, με τους «Αετούς» να μειώνουν στο 50. Ο Ράφα Σίλβα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κονατέ έπιασε αέρα στην προσπάθεια να διώξει τη μπάλα και ο Ντάργουι Νούνιες βρέθηκε σε θέση βολής, για να νικήσει τον Άλισον για το 1-2.

Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα, έφερε ενθουσιασμό στους γηπεδούχους που ανέβασαν το τέμπο και μέχρι το 60′ έφεραν σε αρκετά άβολη θέση την Λίβερπουλ, με τον Άλισον να αναγκάζεται μάλιστα να κάνει πολύ δύσκολη επέμβαση με τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας σε δυνατό σουτ του Έβερτον για να κρατήσει το προβάδισμα της ομάδας του.

Η Λίβερπουλ κατάφερε να κοντρολάρει τον έλεγχο του αγώνα, και να φτάσει σε ενα τρίτο γκολ, «σφραγίζοντας» έτσι την νίκη. Πιο συγκεκριμένα στο 87′ Ο Κεϊτά έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα και ο Ντίας πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Μπενφίκα, για να προσπεράσει και τον Βλαχοδήμο που βγήκε εκτός εστίας και να κάνει το 3-1 με πλασέ στην ανυπεράσπιστη εστία, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο, Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (70′ Μεϊτέ), Εβέρτον (82′ Γιάρεμτσουκ), Ράμος (87′ Μάριο), Νούνιες

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (89′ Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (89′ Μίλνερ), Τιάγκο (61′ Χέντερσον), Μανέ (61′ Φιρμίνο), Ντίας, Σαλάχ (61′ Ζότα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ