Ο Φαν Μπάστεν… πετσόκοψε τον Σιμεόνε

Ο Φαν Μπάστεν… πετσόκοψε τον Σιμεόνε

O Μάρκο Φαν Μπάστεν άσκησε έντονη κριτική στον Σιμεόνε για τον τρόπο που παρέταξε την ομάδα του κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League.

Το χθεσινό παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ ήταν απολαυστικό, καθώς ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές φάσεις και για τις δύο ομάδες με τέσσερα γκολ συνολικά και εντελώς διαφορετικό από τον αγώνα τον Πολιτών με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

To παιχνίδι της Σίτι με την Ατλέτικο ήταν ένα τελείως κλειστό παιχνίδι και σίγουρα σε αυτό οφείλεται και η τακτική που ακολούθησε ο Ντιέγκο Σιμεόνε με τους παίκτες του να μην περνούν και κέντρο και να μην δίνουν καθόλου χώρους στην Σίτι. Βέβαια οι Πολίτες κατάφεραν με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να παραβιάσουν την εστία Όμπλακ.

Η συγκριμένη αμυντική τακτική του Σιμεόνε σχολιάστηκε από πολλούς αρνητικά και η αλήθεια πως αν και έχουν περάσει αρκετές μέρες και πλησιάζει ο επαναληπτικός ακόμα μιλούν για το πρώτο παιχνίδι.

Ο τελευταίος που θέλησε να καταθέσει την άποψή του ήταν ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Ziggo Sport εν όψει του επαναληπτικού, δικαιολόγησε τους τηλεθεατές που θα επιλέξουν την ώρα που θα παίζει η Ατλέτικο να αλλάξουν κανάλι και να βάλουν Netflix.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Φαν Μπάστεν:

«Αυτό που κάνει η Ατλέτικο είναι νόμιμο, επιτρέπεται, όμως είμαι έκπληκτος που υπάρχει μία ομάδα με 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα για 90 λεπτά που προσπαθεί απλά να αποφεύγει να δεχτεί γκολ από την αντίπαλό της.

Δεν είναι ωραίο για τον κόσμο να τους παρακολουθεί. Το πιο λογικό θα ήταν για κάποιον να αλλάξει κανάλι και να πάει να παρακολουθήσει την ίδια ώρα Netflix ή κάτι άλλο».

«Ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός όπως η FIFA θα έπρεπε να αρχίσει να σκέφτεται τρόπους για να κάνει το ποδόσφαιρο διασκεδαστικό, που θα κρατάει τον κόσμο. Με αυτό το στιλ ποδοσφαίρου δεν υπάρχει διασκέδαση.

Δεν υπάρχει κάποιος για να κατηγορήσουμε, ένας προπονητής μπορεί να επιλέγει να παίζει έτσι, απλά δεν είναι ωραίο στο μάτι να παρακολουθείς πχ δύο παίκτες όπως οι Φέλιξ και Γκριεζμάν, που έχουν κοστίσει συνολικά 300 εκατομμύρια ευρώ, να παίζουν άμυνα για 90 λεπτά».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ