Ο «Βασιλιάς» Πεπ και οι υπόλοιποι

Ο «Βασιλιάς» Πεπ και οι υπόλοιποι

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε ο πρώτος προπονητής που φτάνει εννέα φορές στα ημιτελικά του Champions League και... Κάρλο Αντσελότι και Ζοσέ Μουρίνιο ακολουθούν.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι σίγουρα ένας εκ των κορυφαίων προπονητών όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο και συνεχίζει να γράφει ιστορία με τα κατορθώματά του.

Ο Καταλανός τεχνικός δεν μπόρεσε μόνο να φέρει τον αγγλικό σύλλογο για δεύτερη συνεχή χρονιά στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (πέρσι έφτασε μέχρι το τελικό όπου ηττήθηκε από την Τσέλσι), αλλά πέτυχε και ένα τρομερό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, έγινε ο πρώτος προπονητής που έχει βρεθεί εννέα ολόκληρες φορές στα ημιτελικά του Champions League. Προηγουμένως τα είχε καταφέρει με την Μπαρτσελόνα τέσσερις φορές (2009, 2010, 2011, 2012) και την Μπάγερν Μονάχου άλλες τρεις (2014, 2015, 2016).

Ο Πεπ είναι και επίσημα ο «Βασιλιάς» της συγκεκριμένης φάσης του θεσμού, όμως υπάρχουν και εκείνοι που ακολουθούν από πίσω και ποιός ξέρει. Μπορεί κάποια στιγμή να καταφέρουν να τον φτάσουν η ακόμη και να τον ξεπεράσουν. Ο λόγος για τους Κάρλο Αντσελότι και Ζοσέ Μουρίνιο. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά…

Ο «ειρηνοποιός»

Ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος βρίσκεται και τη φετινή σεζόν στον θεσμό, όντας στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, μετράει 8 παρουσίες στα ημιτελικά του θεσμού. Μάλιστα, Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πρώτος ημιτελικός του φετινού Champions League. Δηλαδή, ο Πεπ των 9 συμμετοχών με τον Αντσελότι των 8. Μεγάλη «μάχη».

Η πρώτη φορά που ο Ιταλός τεχνικός βρέθηκε στα ημιτελικά ήταν με τη Γιουβέντους τη σεζόν 1998-99, όταν στην προηγούμενη φάση είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, τις μεγαλύτερες επιτυχίες τις είχε ως προπονητής της Μίλαν. Εκεί έφτασε τέσσερις φορές στην ημιτελική φάση και κατέκτησε δύο φορές το τρόπαιο (2003, 2007)

Από εκεί και πέρα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, εκτός από τη φετινή πορεία, τα είχε καταφέρει και στην προηγούμενη θητεία του και μάλιστα δύο φορές. Στα δύο χρόνια παραμονής του στον πάγκο των Μαδριλένων έκανε το 2/2, ενώ έφτασε και στην κατάκτηση του τίτλου μια φορά (2014).

Ο «Special One»

Μπορεί ο Πεπ Γκουαρντιόλα να τον προσπέρασε πλέον σε παρουσίες σε ημιτελική φάση Champions League, καθώς ο Ζοσέ Μουρίνιο μετράει 8 παρουσίες στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όμως εκείνος το έχει κάνει… αλλιώτικα. Δηλαδή, με τέσσερις διαφορετικές ομάδες.

Η αρχή έγινε με την Πόρτο τη σεζόν 2003-04, όταν κατέκτησε και το τρόπαιο. Μετά με την Τσέλσι τρεις φορές στις δύο θητείες του στο Λονδίνο. Το 2005 και το 2007, όπου αποκλείστηκε και τις δύο φορές από τη Λίβερπουλ, αλλά και το 2014.

Επιπλέον, τα κατάφερε με την Ίντερ τη σεζόν 2009-10, όπου έκανε και το βήμα παραπάνω, κατακτώντας την κούπα. Εκτός από την Τσέλσι, τρεις φορές στα ημιτελικά έχει πάει και με τη Ρεάλ Μαδρίτης. 3/3, καθώς τρεις χρονιές βρέθηκε στη Μαδρίτη. Όμως εκεί δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κατάκτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ