Κλοπ : «Δεν έχω μεγάλη διαφορά από τον Γκουαρδιόλα»

Κλοπ : «Δεν έχω μεγάλη διαφορά από τον Γκουαρδιόλα»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA παραχώρησε ο Γιούργκεν Κλοπ, μέσω της οποίας αναφέρθηκε στα ματς με τη Σίτι, τον Σαλάχ, αλλά και άλλα θέματα γύρω από τη Λίβερπουλ.

Δύο μέρες πριν την πρώτη κόντρα της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι για τους «8» του Champions League (Τετάρτη 4/4), ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε στην UEFA για την προσεχή αντίπαλό των κόκκινων.

Ο Γερμανός τεχνικός, εξέφρασε το σεβασμό του στον τεχνικό των πολιτών, Πεπ Γκουαρδιόλα, και ανέλυσε τον τρόπο που αγωνίζονται γενικά οι ομάδες του Καταλανού προπονητή.

«Οι ομάδες του είναι πάντα εξαιρετικά τοποθετημένες στον αγωνιστικό χώρο. Έχει πάντα πολύ καλές ομάδες που παίρνουν εξαιρετικές αποφάσεις. Στην Μπαρτσελόνα είχε Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Μέσι και τους υπόλοιπους, αναφέροντας μόνο τους δημιουργικούς παίκτες. Στην Μπάγερν είχε φανταστικούς παίκτες που έπαιρναν πολύ καλές αποφάσεις.

Τώρα με τον Γκουντογκάν, τον Σίλβα, τον Αγουέρο, τον Σανέ και τον Στέρλινγκ στα άκρα, τον Ζέσους, είναι εξαιρετικοί. Το να παίρνεις τις σωστές θέσεις είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι μαγεία, οι παίκτες σε κάθε δευτερόλεπτο κινούνται για να είναι διαθέσιμοι και όταν το κάνουν βγαίνει η ατομική ποιότητα του κάθε παίκτη και ελέγχουν την κατοχή πιο σωστά.
Οπότε είναι καλά τοποθετημένοι στον αγωνιστικό χώρο, ξέρουν τι γίνεται γύρω τους, είναι καλά προσανατολισμένοι και μπορούν να πασάρουν τη μπάλα στον σωστό χώρο. Αυτό τους κάνει εξαιρετικούς. Όταν δεν μπορούν να πασάρουν χρησιμοποιούν την ταχύτητά τους για να προωθηθούν και τότε η πλευρά είναι άδεια.

Όταν έχεις έναν, δύο, τρεις, τέσσερις καλούς παίκτες στο κέντρο, πρέπει να ξέρεις και πώς να αμυνθείς καλά. Τότε πετάς την μπάλα στα πλάγια και ένας απίστευτα γρήγορος παίκτης τρέχει προς την γραμμή και σεντράρει προς την περιοχή. Αυτό είναι πρόκληση σίγουρα. Είναι μία μίξη των ικανοτήτων του Πεπ σε αυτά τα θέματα και των εξαιρετικών ικανοτήτων των παικτών του», είπε ο Κλοπ, τονίζοντας όμως ότι η απόσταση που χωρίζει Σίτι και Λίβερπουλ δεν είναι και τόσο μεγάλη, όπως και αυτή ανάμεσα στις προπονητικές φιλοσοφίες των δύο:

«Δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά στην πραγματικότητα, εκτός από το γεγονός ότι είχε πάντα καλύτερες ομάδες από εμένα! Το βλέπετε τώρα στην Μάντσεστερ Σίτι, έχει περισσότερους πόντους από εμάς. Όμως αυτή η διαφορά δεν ήταν ποτέ τόσο μικρή όσο είναι τώρα. Όταν ήμασταν σε Μπάγερν και Ντόρτμουντ αντίστοιχα, η διαφορά ήταν πραγματικά μεγάλη. Όταν ήταν στην Μπαρτσελόνα εγώ ήμουν στην Μάιντς, οπότε ήταν μία εντελώς διαφορετική κατάσταση. Έχουν περισσότερη κατοχή μπάλας απ’ οτι είχα εγώ σε όλη μου την καριέρα! Είχε πάντα ομάδες παγκόσμιας κλάσης και εμείς έπρεπε πάντα να βελτιωθούμε λίγο. Αυτή είναι η μόνη μεγάλη διαφορά. Όταν έχεις περισσότερη κατοχή, δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο πολύ για το τι πρέπει να κάνεις όταν ο αντίπαλος έχει τη μπάλα. Αυτό είναι όλο, αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο απίστευτα μεγάλη. Στο τέλος της ημέρας, είναι όμως μία υπαρκτή διαφορά».

Όσο για το ματς της Τετάρτης, ο Κλοπ τόνισε ότι η Λίβερπουλ θα ακολουθήσει την τακτική που έφερε την μοναδική ήττα της Σίτι στο πρωτάθλημα, με 4-3 στο «Άνφιλντ»:

«Ο τρόπος που επιτιθόμαστε και αμυνόμαστε είναι δυσάρεστος για τους αντιπάλους. Αν το κάνουμε σωστά θα έχουν αρκετές δυσκολίες. Θα είναι πολύ συναρπαστικό. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα λειτουργήσει, τα παιδιά στο γήπεδο θα κρίνουν το παιχνίδι. Το θέμα είναι να κάνεις περισσότερα πράγματα σωστά απ’ οτι ο αντίπαλός σου, γιατί δεν μπορείς απέναντι στην Σίτι απλά να αμύνεσαι ελπίζοντας ότι δεν θα σκοράρει. Είναι πολύ καλοί γι’ αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ