Τσέφεριν: «Έχουμε μία υπέροχη ιδέα για το Champions League»

Τσέφεριν: «Έχουμε μία υπέροχη ιδέα για το Champions League»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν σε δηλώσεις εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος για το φετινό Champions League, ενώ μάλιστα ανέφερε πως εξεπλάγην με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με το πώς εξελίχθηκε το τρέχον Champions League, ενώ παραδέχεται ότι έχει εκπλαγεί με όσα πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης, ιδιαίτερα τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι.

«Θα πρέπει να τους ρωτήσουμε πώς είναι δυνατόν. Για μένα, ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στην ιστορία είναι ο Μπενζεμά. Είναι ένας απίστευτος παίκτης. Και έχουν τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος όσο μεγαλώνει τόσο καλύτερα παίζει. Είναι μια έμπειρη ομάδα Θα μπορούσες να πεις ότι είχε λίγη τύχη σε κάποια παιχνίδια, αλλά μπορείς να είσαι τυχερός μόνο σε ένα, όχι σε όλα», τόνισε μεταξύ άλλωστε ο πρόεδρος της UEFA σε συνέντευξή του στην AS.

«Το Champions League είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση στο ποδόσφαιρο και η καλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Και όταν παρακολουθείς αυτούς τους αγώνες… είναι απίστευτο. Είμαι χαρούμενος που αλλάξαμε τον κανόνα των εκτός έδρας γκολ. Όταν το είπα μερικοί συνεργάτες μου, ανέφεραν ότι θα υπάρξουν περισσότερα ματς στα πέναλτι. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια και έτσι έχει φανεί. Οι αγώνες, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο ενδιαφέροντες. Οι σύλλογοι του Champions League είναι οι καλύτεροι, και το παιχνίδι εκτός έδρας είναι σχεδόν το ίδιο με εκείνο εντός, οπότε ανυπομονώ για τον τελικό», πρόσθεσε ο Τσέφεριν, ο οποίος μίλησε για ακόμη μια φορά για τη Super League:

«Ήταν πολύ αγχωτικό για δύο ή τρεις ημέρες. Ήταν περίεργο το γεγονός ότι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει ομόφωνα κάτι, είχαν ήδη συμφωνήσει στο αντίθετο. Αλλά, κατά κάποιο τρόπο, χάρηκα που συνέβη γιατί ήταν πάντα στον αέρα. Όταν τελικά βγήκε, τελειώσαμε μια για πάντα με αυτή την ανοησία ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αγοραστεί, ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο για την ελίτ, μόνο για τους πλούσιους. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ», συμπλήρωσε.

Ο Τσέφεριν ανέφερε ότι Ρεάλ , Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους δεν επικοινώνησαν με την UEFA για να εξηγήσουν την απόφασή τους:

«Όταν κάνεις κάτι τέτοιο, είναι πιο λογικό να μας πλησιάζουν εκείνοι παρά το αντίστροφο. Αλλά δεν το έκαναν ποτέ. Οι μόνοι «χαιρετισμοί» που έλαβε η UEFA από αυτούς προέρχονταν από τα δικαστήρια, καθώς προσπαθούσαν να μας προκαλέσουν παντού, ενώ εμείς είχαμε πει ότι «αν παίξουν σε άλλα τουρνουά, δεν μπορούν να παίξουν στις διοργανώσεις μας.»

Ο Τσέφεριν συνεχίζοντας τόνισε ότι «το πιο σημαντικό πράγμα για την UEFA είναι να δείξει ότι οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους. Τη στιγμή που έχουμε διαφορετικούς κανόνες για μεγάλες και μικρές ομάδες, μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα», ενώ ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να υπάρξει Final Four στο Champions League (UCL), τόνσε ότι είναι μια μακρινή επιλογή:

«Θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα οδηγούσε σε λιγότερα παιχνίδια, αφού οι ημιτελικοί θα είχαν μόνο έναν γύρο. Αυτό σημαίνει επίσης λιγότερες εμπορικές ευκαιρίες για τους συλλόγους και τις τηλεοράσεις. Αλλά σκεφτόμαστε μία υπέροχη ιδέα, η οποία είναι πολύ νωρίς για να τη μοιραστούμε με το κοινό. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να την οριστικοποιήσουμε πριν μιλήσουμε γι’ αυτήν. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο, αλλά χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο για να την αναπτύξουμε.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ