Βικτόρια Πλζεν: Το τελευταίο δώρο της σεζόν στον Ολυμπιακό

Βικτόρια Πλζεν: Το τελευταίο δώρο της σεζόν στον Ολυμπιακό

H Βικτόρια Πλζεν είναι δύο βήματα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Τσεχίας. Και αυτό ενδιαφέρει άμεσα και τον Ολυμπιακό

Το τελευταίο δώρο της σεζόν στον Ολυμπιακό, μπορεί να προκύψει από τα μυστικιστικά μονοπάτια της Πλζεν. Και μπορεί να φέρει την υπογραφή μιας ομάδας που οι Ερυθρόλευκοι απέκλεισαν προ τριετίας στην Ευρώπη: Στην εκκίνηση της προσπάθειας του για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2019-20.
Ναι, η Βικτόρια Πλζεν. Μια ολοκληρωμένη νέα τάση στο ποδόσφαιρο της Τσεχίας. Η πρωταθλήτρια του ΄11, του ΄13, του ΄16, του ΄17, του ΄18. Η ίδια που ετοιμάζεται να επανέλθει στην κορυφή κατακτώντας τον 6ο τίτλο της ιστορίας. Δύο αγωνιστικές ως το φινάλε: Τετάρτη (11/5) με την Χράντετς Κράλοβε και Κυριακή εντός με την Οστράβα. Έχει +2 από την δεύτερη της βαθμολογίας Σλάβια. Έχει και ένα συγκλονιστικό αήττητο στη διαδρομή του πρωταθλήματος που κρατά από τις 31 Οκτωβρίου. Είναι πολύ κοντά για να κάνει τη δουλειά.

Και αν το πρωτάθλημα της Τσεχίας και η έκβαση του είναι αλήθεια πως δεν απασχολεί ιδιαιτέρως το «ελληνικό κοινό»; Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική. Και πολύ σημαντική για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό που περιμένει ένα ακόμη καλό νέο, πριν γυρίσει τη σελίδα στην επόμενη σεζόν. Ένα μαντάτο που του εξασφαλίζει την παρουσία του στους «ισχυρούς» των προκριματικών του Champions League ως και στα play-offs.

Ξέρει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ότι ξεκινά από τον δεύτερο προκριματικό (19-20/7). Γνωρίζει πως η κατάσταση ως έχει τον τοποθετεί ήδη στους ισχυρούς και στον τρίτο προκριματικό. Αν η Πλζεν όμως κατακτήσει το πρωτάθλημα το προνόμιο αυτό διευρύνεται και ως το φινάλε της περιπέτειας που τον περιμένει το καλοκαίρι.

Πως θα συμβεί αυτό; Μέσω της ειδικής βαθμολογίας φυσικά. Έχει 41.000 ο Ολυμπιακός. Έχει 33.500 η Πλζεν, άρα αν κατακτήσει το πρωτάθλημα είναι «κάτω» από τους Πειραιώτες. Έχει 43.500 βαθμούς η Σλάβια Πράγας άρα εάν και εφόσον αφήνει πίσω της, την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός για να είναι προκαταβολικά ισχυρός σε ολόκληρη την καλοκαιρινή διαδρομή θέλει να έχει μια από τις 4 μεγαλύτερες ειδικές βαθμολογίες. Αυτή την στιγμή όπως κυλούν τα πρωταθλήματα σε Σερβία (Ερυθρός Αστέρας στο +2 από την Παρτιζάν δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε) και Κροατία (η Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο +4 από τη Χάιντουκ δύο στροφές από το φινάλε) φέρνουν στην ειδική βαθμολογία δύο ομάδες με υψηλότερο συντελεστή. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει 44.000 και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ 49.500. Και αυτό περιπλέκει τα πράγματα.

Γιατί; Διότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις ομάδες της Ουκρανίας. Αν η UEFA  θα τις συμπεριλάβει κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και φυσικά αν όντως κάποιες εξ αυτών αποφασίσουν να συμμετάσχουν. Δεν είναι το πιθανότερο έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα. Δεν μπορεί όμως και να το αποκλείσει κάποιος σαν ενδεχόμενο. Αν τέλος πάντων επικυρωθεί η βαθμολογία της Ουκρανίας από εκεί που σταμάτησε, πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η Σαχτάρ που έχει 71.000 στην ειδική βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν για να είναι σίγουρος για τους ισχυρούς ως και τα play-offs. Θέλει την κατάκτηση του πρωταθλήματος Τσεχίας από την Πλζεν. Αν συμβεί αυτό, τότε δεν θα υπάρχει πλέον ο παραμικρός «αστερίσκος» σε ότι τον περιμένει το καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ