Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι : Αυτόν τον «εμφύλιο» ποιος θα τον κερδίσει

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι : Αυτόν τον «εμφύλιο» ποιος θα τον κερδίσει

Λίβερπουλ εναντίον Μάντσεστερ Σίτι, Γιούργκεν Κλοπ εναντίον Πεπ Γκουαρντιόλα, Μοχάμεντ Σαλάχ εναντίον Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ποιος θα είναι ο νικητής σε αυτόν τον εμφύλιο για τα προημιτελικά του Champions League;

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι ή αν προτιμάτε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ οδεύουν προς την πρώτη ευρωπαϊκή μονομαχία τους, με το Άνφιλντ να ετοιμάζεται για ακόμα μια φορά να «φορέσει» το ευρωπαϊκό κοστούμι του.

Στο Μέρσεϊσαϊντ «κόκκινοι» και «μπλε» θα τεθούν αντιμέτωπο με έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, με την «μάχη» των πάγκων να συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρντιόλα θα βρεθούν ως αντίπαλοι για 11η φορά, με τον Γερμανό να μετράει 6 νίκες σε βάρος του Ισπανού.

Το Άνφιλντ αποτελεί το «κάστρο» της Λίβερπουλ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τους «κόκκινους» να παραμένουν αήττητοι εκεί από τον Οκτώβριο του 2014 (0-3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης), μετρώντας 9 νίκες και 5 ισοπαλίες. Παράλληλα, η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στην έδρα της σημερινής της αντιπάλου από το 2003, με την τελευταία της ήττα να χρονολογείται στις 14 Ιανουαρίου 2018 με 4-3.

Αυτή είναι και η μοναδική φορά που η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ηττήθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ τη φετινή σεζόν, με τον Γιούργκεν Κλοπ να ελπίζει σ’ ένα νικητήριο αποτέλεσμα, που θα δώσει στην ομάδα του προβάδισμα πρόκρισης.

Η παράδοση είναι σαφέστατα υπέρ των «κόκκινων», καθώς σε 178 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις μετρούν 87 νίκες έναντι 45 των «πολιτών», ενώ 46 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ.

Στα αγωνιστική νέα, στη Λίβερπουλ δεν υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Ματίπ, Γκόμες, Λαλάνα, Κλαβάν και Μπεν Γούντμπερν, ενώ αμφίβολος είναι και ο Έμρε Τσαν που έχει ενοχλήσεις στη μέση.

Από την άλλη η Μάντσεστερ Σίτι θα παραταχθεί χωρίς τους Σέρχιο Αγκουέρο και Μπέντζαμιν Μεντί, ενώ η συμμετοχή του Στόουνς κρίνεται αμφίβολη.

Πιθανές εντεκάδες:

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Χέντερσον, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Κομπανί, Λαπόρτ, Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ, Ζεσούς, Σανέ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ