Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-0

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-0

Τα μαγικά ευρωπαϊκά βράδια επέστρεψαν στο Άνφιλντ! Μια Λίβερπουλ βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα κάθε οπαδού της διέλυσε με 3-0 τη Μάντσεστερ Σίτι και απέδειξε περίτρανα πως η βαριά φανέλα πάντα θα νικάει τα λεφτά!

Η Λίβερπουλ με μια συγκλονιστική εμφάνιση διέλυσε τη Μάντσεστερ Σίτι (3-0) στο Άνφιλντ και έκανε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση της στα ημιτελικά του Champions League! Τρία γκολ σε 20 λεπτά (12′, 21′, 31′) οι «κόκκινοι» που έκαναν ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο από τις ένδοξες μέρες της ομάδας.

Τα πάντα έμοιαζαν ιδανικά για ένα μεγάλο βράδυ. Η ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ «έκοβε» την ανάσα και η Λίβερπουλ φρόντισε να εκμεταλλευτεί από νωρίς την αύρα που της δίνει το γήπεδο στα ευρωπαϊκά ματς. Οι «κόκκινοι» πίεσαν ψηλά από το ξεκίνημα και στο 12′ βρήκαν το γκολ που ήθελαν. Ο Σαλάχ βγήκε στην κόντρα, έβγαλε την κάθετη στον Φιρμίνο που νικήθηκε από τον Έντερσον. Ο Βραζιλιάνος, όμως, επέμενε και έκλεψε την μπάλα από τον Γουόκερ και έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Αιγύπτιο που έκανε το 1-0, φτάνοντας τα 38 γκολ στη φετινή σεζόν.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Η Σίτι είχε ανεβάσει την πίεση της μετά το γκολ και άφησε κενά στα μετόπισθεν. Ένα τέτοιο κενό εκμεταλλεύθηκε στο 21′ ο Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, που δέχτηκε μια μακρινή μπαλιά, όπλισε από τα 30 μέτρα και κεραυνοβόλησε τον Έντερσον για το 2-0, μέσα σε πανδαιμόνιο!

Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα τα είχαν χαμένα και το 3-0 έμοιαζε να πλησιάζει συνεχώς και τελικά ήρθε με τη συμπλήρωση του ημιώρου. Ο Σαλάχ έκανε ό,τι ήθελε για ακόμα μια φορά τον Λαπόρτ, έβγαλε την ιδανική σέντρα και ο Μανέ με κεφαλιά έδωσε τεράστιο προβάδισμα στη Λίβερπουλ.

Η εικόνα της Μάντσεστερ Σίτι ήταν απογοητευτική στο πρώτο μέρος, με τους «πολίτες» να τελειώνουν το ημίχρονο χωρίς σουτ στην εστία του Κάριους!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ έπρεπε να παίξει όχι μόνο κόντρα στη Σίτι, αλλά και στον ίδιο της τον εαυτό. Οι «κόκκινοι» γνωστοί για τις τρομερές επιθετικές αρετές τους και την προβληματική άμυνα τους, έπρεπε να φέρουν 11 παίκτες πίσω από την μπάλα και να κρατήσουν τη Σίτι στο μηδέν. Και τα πήγαν περίφημα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έστησε μαεστρικά τη Λίβερπουλ, η οποία ήταν αλάνθαστη, δεν πανικοβαλλόταν και δεν είχε κενά στην άμυνα της. Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Σανέ στο 52′, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις με αξιώσεις προς την εστία του Κάριους.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε το Άνφιλντ σε «έκσταση» και τη Λίβερπουλ να αποκτά ένα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League. Τα πάντα, όμως, θα κριθούν στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης (11/4), όπου οι «κόκκινοι» θα κληθούν να υπερασπιστούν το υπέρ τους 3-0.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (85’ Μορένο), Μανέ, Σαλάχ (53’ Βάιναλντουμ), Φιρμίνο (71’ Σολάνκε).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Γκιντογκάν (57’ Στέρλινγκ), Σίλβα, Μανέ, Γκάμπριελ Ζεσούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ