Η «θρυλική» πορεία της Ρεάλ: Κατέρριψε και τη στατιστική για το 14ο (pic)

Η «θρυλική» πορεία της Ρεάλ: Κατέρριψε και τη στατιστική για το 14ο (pic)

Μόνο η Βασίλισσα θα μπορούσε να σημειώσει κάτι το τόσο μοναδικό!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της είναι εδώ και σχεδόν δύο 24ωρα η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κατάφερε να φτάσει σε έναν ιστορικό τίτλο, επικρατώντας της Λίβερπουλ στον τελικό του Παρισιού με 1-0 χάρη σε γκολ του Βινίσους.

Μία ακόμη φορά που η Ρεάλ ήταν φέτος εξαιρετικά αποτελεσματική στο Champions League. Όπως και στους προηγούμενους γύρους, έτσι και στον τελικό, η Βασίλισσα εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη της ευκαιρία και νίκησε την ομάδα του Κλοπ, επιστρέφοντας στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Τι και αν η Λίβερπουλ είχε 24 σουτ και η Ρεάλ μόλις 4; Η Βασίλισσα απέδειξε για άλλη μια φορά πως το «know how» είναι μια ειδική παράμετρος την οποία την έχει μονάχα εκείνη. Για να καταλάβει κανείς, η Λίβερπουλ «έπρεπε» να είχε σκοράρει στον τελικό του Παρισιού περισσότερα από δύο γκολ (2.19). Την ίδια ώρα η Ρεάλ, δεν είχε ούτε μονάδα στην κατηγορία με τα xGoals, καθώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 0.92.

Το πραγματικό σκορ ωστόσο έδειξε 1-0 υπέρ της Ρεάλ. Και μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που φέτος η Ρεάλ έκανε… πλάκα στην στατιστική. Η Βασίλισσα είχε συγκεκριμένα σε όλους τους γύρους του Champions League λιγότερα xG από τους αντιπάλους της.

Κόντρα στην Παρί η Ρεάλ «έπρεπε» να είχε χάσει με 2-3 σύμφωνα με τα xG. Αντιθέτως ήταν εκείνη που τελικά νίκησε με συνολικό σκορ 3-2, στους δύο αγώνες. Κόντρα στην Τσέλσι η Ρεάλ «έπρεπε» να είχε ηττηθεί με 2-4 (2.58 – 4.58). Τελικά ήταν εκείνη που προκρίθηκε με συνολικό σκορ 5-4. Και απέναντι στη Σίτι η Ρεάλ είχε λιγότερα xG (4.28 – 4.38), με το τελικό σκορ πάντως να δείχνει 6-5 υπέρ της ομάδας του Αντσελότι.

Μπορεί οι αντίπαλες ομάδες να την πίεσαν και να την απείλησαν σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο η Ρεάλ έμεινε ζωντανή μέχρι το τέλος. Και τελικά ήταν αυτή που στο φινάλε του Παρισιού σήκωσε την κούπα με τα μεγάλα… αυτιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ