Ποια xG; Ο Μπενζεμά οδήγησε τη Ρεάλ στο Champions League με εννιά «ανώμαλα» γκολ! (pic, vids)

Ποια xG; Ο Μπενζεμά οδήγησε τη Ρεάλ στο Champions League με εννιά «ανώμαλα» γκολ! (pic, vids)

Ο Καρίμ Μπενζεμά κατάφερε να «σπάσει» μέχρι και τον «νόμο» του xG! Σκόραρε εννιά περισσότερα γκολ από όσα «έπρεπε» στην πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης προς το 14ο!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στον θρόνο της, καθώς επικράτησε στον τελικό του Champions League της Λίβερπουλ με 1-0 και σήκωσε για 14η φορά στην ιστορία της το τρόπαιο με τα μεγάλα… αυτιά. Το μεγάλο γκολ δεν ήρθε από τον συνήθη ύποπτο Καρίμ Μπενζεμά.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με το ότι ο Γάλλος ήταν ο βασικός λόγος που η Βασίλισσα πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου την κατάκτηση του Champions League. Ο Καρίμ the dream, ολοκλήρωσε το φετινό Champions League με συνολικά 15 γκολ.

Είχε χατ τρικ απέναντι στην Παρί, χατ τρικ και ένα επιπλέον γκολ στη ρεβάνς απέναντι στην Τσέλσι και σκόραρε άλλες τρεις φορές απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γάλλος σούπερ σταρ έκανε μια μοναδική πορεία και οδήγησε τη Βασίλισσα στον 14ο τίτλο της ιστορίας της στον θεσμό.

Και μάλιστα, όπως αποδεικνύεται και από τη στατιστική και τα xGoals, όσα έκανε φέτος ο Μπενζεμά δεν ήταν φυσιολογικά. Όπως αναφέρουν οι μετρήσεις των xG, ο Γάλλος στράικερ της Ρεάλ, «έπρεπε» να είχε βάλει περίπου 6 γκολ, καθώς η στατιστική έδειξε πως με βάση τις φάσεις του τα expected goals του στη διοργάνωση ήταν στο 5.81.

Τι έκανε εκείνος; Σκόραρε 15 φορές. Που σημαίνει ότι έβαλε εννιά μη φυσιολογικά ή αλλιως… ανώμαλα γκολ! Ένα απίστευτο στατιστικό που δείχνει ξεκάθαρα τον άθλο που πέτυχε φέτος ο Μπενζεμά με τη Ρεάλ.

Δείτε μερικά από τα γκολ του Μπενζεμά στο φετινό Champions League:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ