Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, που σήκωσε το Champions League, ινκόγκνιτο στο Ρέντη για τον Ολυμπιακό…

Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, που σήκωσε το Champions League, ινκόγκνιτο στο Ρέντη για τον Ολυμπιακό…

Η απίστευτη ιστορία της μυστικής άφιξης του Φερλάν Μεντί στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, οι διαπραγματεύσεις, το «θέλω» και η «κλοπή» της Λιόν!

Το βράδυ του Σαββάτου, σήκωσε το τρόπαιο του Champions League. Το πρώτο της καριέρας του. Και το σήκωσε ως πρωταγωνιστής, όχι ως… θεατής. Για την ακρίβεια, αποτέλεσε τον λόγο που ένας από τους πλέον εμβληματικούς ποδοσφαιριστές στη σύγχρονη ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, «παύθηκε» από τα καθήκοντά του (σ.σ. Μαρσέλο). Κι όμως, η πορεία του Φερλάν Μεντί θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Εάν ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να τον κάνει δικό του.

Γυρίζουμε πίσω στο 2016. Δεκέμβριος. Ο Ολυμπιακός, μετά από εισήγηση του Φρανσουά Μοντέστο, που μόλις έχει πάρει πόστο στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού, αποφασίζει να φέρει στην Ελλάδα έναν 21χρονο, άγνωστο στο ευρύ κοινό αριστερό μπακ. Το όνομά του, Φερλάν Μεντί. Ποδοσφαιριστής της Χάβρης, ομάδα Β κατηγορίας του γαλλικού ποδοσφαίρου. Με μόλις κάτι παραπάνω από 25 συμμετοχές σε ανδρικό επίπεδο, δεν είχε τραβήξει την προσοχή των σκάουτ στη Γαλλία.

Ο Ολυμπιακός έδειξε στον ποδοσφαιριστή και τον αδερφό του, που τον συνόδευε, και στον ατζέντη του, τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, το Γεώργιος Καραϊσκάκης, γενικώς όλα όσα έπρεπε να δει για να πάρει ο Μεντί την απόφαση να αφήσει τη Γαλλία και να έρθει να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Ο Μεντί γύρισε στην πατρίδα του συνεπαρμένος από όσα είδε. Και ουσιαστικά είχε αποφασίσει να παίξει ποδόσφαιρο για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, άτυπα, είχαν συμφωνηθεί τα πάντα με τους Πειραιώτες και στη μεταξύ τους συζήτηση, όλα είχαν τελειώσει. Τον Ιανουάριο του 2017 οι Ερυθρόλευκοι έκαναν κρούση στη Χάβρη, με σκοπό να αποκτήσουν τον Μεντί, είτε άμεσα είτε με προοπτική Ιανουαρίου. Το ποσό αγοράς δεν ξεπερνούσε τις 700.000 €. Η πρώτη προσέγγιση έδειξε ότι η μεταγραφή θα μπορούσε να γίνει.

Λίγες ημέρες μετά, ωστόσο, η Χάβρη άρχισε να αλλάζει στάση. Ο Ολυμπιακός επέμεινε να αποκτήσει τον Μεντί για το καλοκαίρι. Ο ποδοσφαιριστής ήθελε, αρνούνταν να ανανεώσει το συμβόλαιό του, που έληγε έναν χρόνο μετά και η συζήτηση συνεχίσθηκε. Οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν την προσφορά τους κι άλλο, αλλά ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν.

Το ενδιαφέρον των Ερυθρόλευκων έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στον Μεντί. Ο Γάλλος μπακ έπαιζε εξαιρετικά και ξαφνικά οι «μεγάλοι» του Σαμπιονά άρχισαν να ασχολούνται μαζί του. Αποτέλεσμα; Τέλη Μαΐου του 2017, πριν ακόμη τελειώσει η σεζόν στη Γαλλία, η Λιόν εμφανίστηκε, έκανε πρόταση 5.000.000 € και η Χάβρη τον έδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αποτέλεσμα; Μέσα σε δύο σεζόν (2017-19), ο Μεντί εξελίχθηκε στον βασικό αριστερό μπακ της Λιόν, έκανε 79 παιχνίδια (3 γκολ, 7 ασίστ), κλήθηκε στην εθνική Γαλλίας και εν τέλει το 2019 πωλήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, με το ποσό των 48.000.000 €! Εκτοτε, έχει εξελιχθεί στον βασικό μπακ των «Μερένχες», έχοντας συνολικά 105 συμμετοχές, 5 γκολ και 9 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ