Επίσημη απολογία της UEFA για όσα έγιναν στον τελικό του Champions League

Επίσημη απολογία της UEFA για όσα έγιναν στον τελικό του Champions League

H UEFA απολογήθηκε κι επίσημα για τα όσα θλιβερά συνέβησαν πριν από τον τελικό του Champions League στο Παρίσι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ.

Ο φετινός τελικός του Champions League στο Παρίσι στιγματίστηκε από επεισόδια που οδήγησαν στην καθυστέρηση της σέντρας στο ματς και εισβολή δεκάδων οπαδών στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια.

Ωστόσο, από την πλευρά της η UEFA αποφάσισε να ξεκινήσει επίσημη έρευνα για όσα συνέβησαν, ενώ με σημερινή της ανακοίνωση ζητά συγνώμη από τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η UEFA επιθυμεί να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη από όλους τους θεατές που βίωσαν τα τρομακτικά και οδυνηρά γεγονότα κατά την προετοιμασία του τελικού του UEFA Champions League στο Stade de France στις 28 Μαΐου 2022 στο Παρίσι, σε μια νύχτα που θα έπρεπε να ήταν γιορτή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κανένας ποδοσφαιρόφιλος δεν πρέπει να μπει σε αυτή την κατάσταση και δεν πρέπει να ξανασυμβεί.

Για τον σκοπό αυτό, αμέσως μετά τα γεγονότα, η UEFA ξεκίνησε μια ανεξάρτητη έρευνα για τον εντοπισμό των ελλείψεων και των ευθυνών όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διοργάνωση του τελικού και δημοσίευσε σήμερα τους όρους για αυτήν την αξιολόγηση.

Η έρευνα, την οποία θα διευθύνει από τον Dr Tiago Brandão Rodrigues από την Πορτογαλία, στοχεύει στην κατανόηση του τι συνέβη στην προετοιμασία του τελικού και στον προσδιορισμό των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν οι ενέργειες και τα γεγονότα της συγκεκριμένης ημέρας

Η έρευνα θα επιδιώξει να δημιουργήσει μια πλήρη εικόνα και ένα χρονοδιάγραμμα για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο εντός του σταδίου όσο και στις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των ροών θεατών προς το στάδιο μέσω των διαφόρων σημείων πρόσβασης.

Θα εξετάσει επίσης όλα τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια που σχετίζονται με την ασφάλεια, την κινητικότητα, την έκδοση εισιτηρίων, καθώς και άλλα κατά την κρίση του προέδρου της έρευνας και θα εξετάσει τον σχεδιασμό και την ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων για τη διεξαγωγή του τελικού, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων τοποθεσιών όπως τα σημεία συνάντησης φιλάθλων της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ανεξάρτητη Αρχή στοχεύει στον εντοπισμό τυχόν ζητημάτων ή κενών στην εφαρμογή και τη λειτουργία των λειτουργιών και την αξιολόγηση των ρόλων και των ευθυνών όλων των εμπλεκόμενων φορέων και της επάρκειας της ανταπόκρισής τους σε γεγονότα, προκειμένου να διατυπωθούν συστάσεις για τις βέλτιστες πρακτικές για το μέλλον για την UEFA και των σχετικών ενδιαφερομένων.

Η αρχή θα συνεργαστεί με την UEFA και όλους τους σχετικούς φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλουν τις μαρτυρίες τους (μέσω ειδικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή διαδικτυακού ερωτηματολογίου) θα κοινοποιηθούν σύντομα.

Τα ευρήματα της έρευνας, τα συμπεράσματα και οι συστάσεις θα εκτεθούν λεπτομερώς στην Έκθεση του Δρ. Ο Τιάγκο Μπραντάο Ροντρίγκες και των ειδικών που θα τον στηρίξουν. Η έρευνα θα ξεκινήσει αμέσως και θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του συντομότερου δυνατού χρονικού πλαισίου που απαιτείται για την παραγωγή μιας ολοκληρωμένης επισκόπησης των γεγονότων.

Μόλις ολοκληρωθεί, η Έκθεση θα δημοσιευτεί από την UEFA στο www.uefa.com για λόγους διαφάνειας»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ