Ο Βατσλίκ «δείχνει» τον δρόμο της πρόκρισης…

Ο Βατσλίκ «δείχνει» τον δρόμο της πρόκρισης…

Το μήνυμα του μέσα από to10 για την πρώτη «μάχη» με την Μακάμπι Χάιφα: «Μας περιμένει ένα πολύ σκληρό ματς, έτσι θα τα καταφέρουμε…»

Τα ματς του καλοκαιριού τα παίρνεις δεν τα παίζεις… Μια λογική που κυριαρχεί και έχει ως βασικό συστατικό το μηδέν στην άμυνα. Η ανασταλτική λειτουργία είναι αυτή που φέρνει τις προκρίσεις σε αυτή την ακατάλληλη για τόσο κρίσιμα παιχνίδια περίοδο.

Τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν μπει εδώ και χρόνια στη ζωή του Ολυμπιακού. Η Μακάμπι Χάιφα, που είχε τη δική της πρόβα τζενεράλε το Σάββατο, περιμένει στις 20 Ιουλίου τους πρωταθλητές στον 2ο προκριματικό γύρο και το βασικό συστατικό για την πρόκριση παραμένει ίδιο. Όπως άλλωστε το είπε και ο Τόμας Βατσλίκ μιλώντας στο «10» μετά το φιλικό με την Άλκμααρ στο Καραϊσκάκη.

Ένα σημαντικό τεστ στο οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς άνοιξε πλήρως τα χαρτιά του για το βασικό σχήμα που έχει στο μυαλό του εν όψει της πρώτης δύσκολης αναμέτρησης στο Ισραήλ. Το ματς με την Μακάμπι άλλωστε είναι αυτό που σκέφτονται όλοι στο μεγάλο λιμάνι από την πρώτη μέρα της κλήρωσης.

Με τον Τόμας Βατσλίκ να δείχνει συνειδητοποιημένος για το τι περιμένει να αντιμετωπίσει στη Χάιφα.

«Τα ματς απέναντι στην Μακάμπι θα είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα. Θα είναι σκληρό παιχνίδι στη Χάιφα. Έχουν πολύ καλή ομάδα, έχουν ποιότητα και αποτελούν ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον για τους αντιπάλους τους, Έχουν ωραίο γήπεδο και πολύ καλή ατμόσφαιρα σε μια καυτή έδρα. Έχει και υγρασία, και οι διαφορετικές θερμοκρασίες παίζουν ρόλο. Πολύ δύσκολος αντίπαλος. Ένας από τους πιο δύσκολους που θα μπορούσε να μας τύχει σε αυτή τη φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουρα» τα λόγια του Τσέχου τερματοφύλακα που έχει και την… λύση για το πώς ο Ολυμπιακός θα πάρει αυτό που θέλει απέναντι στους Ισραηλινούς.

«Η άμυνα είναι η βάση. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να μη δεχτούμε γκολ στα περισσότερα παιχνίδια. Αυτό θα δίνει και περισσότερη αυτοπεποίθηση στους επιθετικούς μας. Η άμυνα είναι πάντα η βάση, είναι καλό το να κρατάμε το μηδέν ακόμα και στα φιλικά παιχνίδια και ειδικά απέναντι σε ολλανδικές ομάδες που είναι πάντα επιθετικές. Ελπίζουμε να αυξήσει την αυτοπεποίθησή μας και να μας βοηθήσει στο μέλλον» τόνισε ο Βατσλίκ που είδε την άμυνα του να λειτουργεί πολύ καλά απέναντι στην Άλκμααρ η οποία απείλησε μόνο μια φορά, στο φινάλε με την διπλή απόκρουση του Ρέαμπτσιουκ σε ρόλο… Βατσλίκ! Για αυτό και ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών αποθέωσε τον Μολδαβό.

«Ήταν η δεύτερη νίκη μας στην προετοιμασία, κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα χάρις στον Όλεγκ στο τέλος και τώρα έχουμε άλλο ένα φιλικό με τον Άρη και 10 ημέρες για να προετοιμαστούμε καλά για το πρώτο ματς με τη Μακάμπι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και πιστεύω πως θα είμαστε» συμπλήρωσε ο Βατσλίκ.

Με το πλάνο του Μαρτίνς όπως φάνηκε και στην πρόβα τζενεράλε με την Άλκμααρ να έρχεται και να «δένει» σε αυτά που μας είπε ο Βατσλίκ. Στο μηδέν που δίνει προκρίσεις, όπως συνέβη και το καλοκαίρι του 2019 στη μεγάλη πορεία του Ολυμπιακού από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών απέναντι σε Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ. Κοινό στοιχείο η εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, όπως και το μηδέν πρόπερσι στα δύο ματς με την Ομόνοια.

Με ίδιο οδηγό πορεύεται ο Ολυμπιακός και φέτος με αρχή την Χάιφα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ