Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός: Σκέφτεται μεγάλες εκπλήξεις στην 11άδα ο Μαρτίνς…

Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός: Σκέφτεται μεγάλες εκπλήξεις στην 11άδα ο Μαρτίνς…

Ο Ολυμπιακός θέλει αποτέλεσμα... πρόκρισης στη Χάιφα, ο Μαρτίνς μελέτησε τη Μακάμπι, είδε τι θέλει να κάνει και σκέφτεται την... ταχύτητα.

Ο Ολυμπιακός δεν αναζητά δικαιολογίες στο Ισραήλ. Αναζητά αποτέλεσμα που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης στον 3ο γύρο των προκριματικών του Champions League. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μελετήσει τη Μακάμπι Χάιφα. Και δείχνει έτοιμος να… ανακατέψει τα πράγματα στην πρώτη επίσημη 11άδα της χρονιάς. Κάνοντας ανατροπές, ακόμη και σε πρόσωπα που θεωρούνται «δεδομένα» στο αρχικό σχήμα του αγώνα στο «Σάμι Οφέρ».

Ο Πορτογάλος τεχνικός στην τελευταία προπόνηση, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και όχι στο Ισραήλ, αποφάσισε να μην φανερώσει τις προθέσεις του. Για την ακρίβεια, αποφάσισε να κρατήσει σε αγωνία τους ποδοσφαιριστές του. Καθώς δεν έδειξε σχεδόν τίποτε για τις τελικές του αποφάσεις στην τελευταία προπόνηση. Τα άλλαξε όλα. Και τους μπέρδεψε. Σχεδόν όλους…

Ας παρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Οι «κλειδωμένες» θέσεις της 11άδας είναι έξι: Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, Βρσάλικο, Ρέαμπτσιουκ στα άκρα της άμυνας, Αγκιμπού Καμαρά στο «10», Μασούρας και Ζινκερνάγκελ στα άκρα της επίθεσης. Ολες οι υπόλοιπες επιλογές, λιγότερο ή περισσότερο, είναι ανοιχτές. Με τον Μαρτίνς να τα ανακατεύσει όλα.

Στο κέντρο της άμυνας, για παράδειγμα, ο Παπ Αμπού Σισέ έχει προβάδισμα, λόγω και των πολύ καλών εμφανίσεων στα τελευταία φιλικά και ειδικά κόντρα στην Αλκμααρ. Δεν είναι 100% κλειδωμένη η συμμετοχή του, αλλά είναι φαβορί. Οσο για τον παρτενέρ. Ο Σωκράτης ήταν αυτός που έπαιξε δίπλα στον Σενεγαλέζο κόντρα στους Ολλανδούς. Αλλά στην προπόνηση της Τρίτης, ο Μανωλάς ήταν… τούρμπο. Και γενικώς είναι καλά αυτό το καλοκαίρι. Και δείχνει να έχει μικρό προβάδισμα. Αν και δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη, εάν ο Μαρτίνς επιλέξει το ελληνικό δίδυμο. Καθώς και οι δύο είναι σε καλή κατάσταση.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής o Αγκιμπού Καμαρά είναι «σίγουρος», αλλά οι άλλες δύο θέσεις «παίζονται». Στο «6», Εμβιλά και Κανέ είναι οι δύο υποψήφιοι, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί! Με τον μέσο από τη Γουινέα, πάντως, να παίζει δυνατά για την έκπληξη. Στο «8», ο Μάνι Καμαρά δείχνει να έχει προβάδισμα έναντι του Μπουχαλάκη, με τον οποίο ήταν «δίδυμο» στην τελευταία προπόνηση.

Παραπάνω αναφέραμε πως οι Μασούρας και Ζινκερνάγκελ φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» στα άκρα της επίθεσης. Με τον Μαρτίνς, ωστόσο, να σκέφτεται τη μεγάλη έκπληξη στην κορυφή της επίθεσης. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπορεί να αγωνίστηκε βασικός στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια των Πειραιωτών, αλλά μόνο σίγουρος δεν είναι για το αρχικό σχήμα. Και αυτό διότι ο Μαρτίνς σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει είτε τον Τικίνιο είτε τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Για την ακρίβεια, δεν το σκέφτεται απλώς, το δοκίμασε κιόλας. Δείχνοντας ότι ίσως αυτή να είναι η μεγαλύτερη ανατροπή που θα δούμε στη Χάιφα.

Και κάτι τελευταίο. Ο Ολυμπιακός περιμένει ότι η Μακάμπι θα μπει… φουριόζα. Με βάση αυτά που είχε κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά, αλλά και λόγω του γεμάτου γηπέδου, ο Μαρτίνς περιμένει ότι οι Ισραηλινοί θα μπουν με σκοπό να πιέσουν από το πρώτο λεπτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον πρόσφατο τελικό του Σούπερ Καπ, που είδε από κοντά ο Πορτογάλος, η Χάιφα είχε 11 τελικές στα πρώτα 38 λεπτά. Και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και σήμερα. Με την τακτική του Ολυμπιακού να προσαρμόζεται στις ανάγκες του αγώνα. Και με τον Μαρτίνς να θεωρεί κρίσιμη την… ταχύτητα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις επιλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ