Στην Premier League συνεργάτης του Κλάτενμπεργκ – Η ΕΠΟ το κρύβει για να πει ότι τον… έδιωξε – Ολόκληρη η επιστολή

Στην Premier League συνεργάτης του Κλάτενμπεργκ – Η ΕΠΟ το κρύβει για να πει ότι τον… έδιωξε – Ολόκληρη η επιστολή

Η ΕΠΟ αποφάσισε να αποκρύψει την παραίτηση του Τζέικομπ Κόλιν από την ΚΕΔ και τη... μεταγραφή του στην Premier League. Ιδού η επιστολή παραίτησης.

Στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου τα έχουμε δει όλα. Οπότε τίποτε δεν μας προκαλεί έκπληξη. Πόσο μάλλον όσα έχουν να κάνουν με την ΕΠΟ και τις πρακτικές που ακολουθεί. Πρακτικές που συνεχίζονται. Και που εκθέτουν την Ομοσπονδία και στην υπόθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, με την ετσιθελική απόφαση Μπαλτάκου και συνεργαζόμενων δυνάμεων να απομακρύνουν τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ από τη θέση του προέδρου.

Εδώ και λίγες ημέρες, λοιπόν, ένας εκ των βασικών συνεργατών του Κλάτενμπεργκ, ο Τζέικομπ Κόλιν (Αντιπρόεδρος ΚΕΔ & Υπεύθυνος για την 2η Κατηγορία Αξιωματούχων Διαιτησίας), έχει στείλει επιστολή παραίτησης στην ΕΠΟ. Μια επιστολή στην οποία αναφέρει ότι δέχθηκε μια σπουδαία πρόταση, να εργαστεί στην επιτροπή διαιτησίας της Premier League και θα πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του στην Ελληνική Ομοσπονδία.

Εντούτοις, η ΕΠΟ απέκρυψε το συγκεκριμένο γεγονός και αποφάσισε ότι δεν θέλει να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής. Ο λόγος; Προφανής: Το συνεργείο θέλει να φανεί η Ομοσπονδία έδιωξε τον συνεργάτη του Κλάτενμπεργκ ως «αποτυχημένο». Και δεν βολεύει η αλήθεια ότι αποχώρησε μόνος του για να δουλέψει στην Premier League. Κάτι που δείχνει ότι, αν μη τι άλλο, η δουλειά του στην Ελλάδα, μόνο αποτυχημένη δεν κρίνεται.

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, to10.gr αποκαλύπτει σήμερα το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του Τζέικομπ Κόλιν, όπου ανακοινώνει ο ίδιος στην ΕΠΟ πως αποχωρεί, με σκοπό να δουλέψει στην πατρίδα του και το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΖΕΪΚΟΜΠ ΚΟΛΙΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

«Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι έχω αποδεχτεί μια θέση με τους επαγγελματίες διαιτητές αγώνων που διευθύνουν αγώνες στην Αγγλία ως βοηθός προπονητή διαιτητή. Έναρξη την 1η Αυγούστου 2022.

Είμαι ευγνώμων για τον χρόνο που πέρασα στην Ελλάδα δουλεύοντας δίπλα στον κ. Clattenburg και την ΚΕΔ για να βελτιώσω και να στηρίξω τους Έλληνες διαιτητές. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας των αξιωματούχων αγώνων.
Η ευκαιρία να συμμετάσχω στην επίσημη διοργάνωση επαγγελματικών αγώνων, συνεργαζόμενοι με αξιωματούχους αγώνων της Premier League και της ελίτ κατηγορίας είναι μια πραγματική ευκαιρία.

Ελπίζω να συνεργαστώ ξανά μαζί σας στο μέλλον και εύχομαι σε εσάς και σε όλους τους Έλληνες φίλους μου καλή τύχη στο μέλλον.

Ευχαριστώ και πάλι για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας.

Με εκτίμηση,
Jacob Collin».

ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΨΥΧΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΕΡΕΪΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΔ

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε κάτι που εξηγεί πολλά πράγματα, αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση Μπαλτάκου στο θέμα της διαιτησίας. Όπως έγινε γνωστό, λοιπόν, η ΕΠΟ θα διατηρήσει στην ΚΕΔ τον Πορτογάλο Ζοάο Καπέλα, ως υπεύθυνο του VAR.

Ο οποίος, ωστόσο, δεν ασχολήθηκε με το σύστημα. Καθώς την εκπαίδευση και τον ορθό τρόπο λειτουργίας του VAR τον δίδαξαν ο Κλάτενμπεργκ και ο Κόλιν στους διαιτητές. Ο Καπέλα ήταν διεκπεραιωτής. Επέβλεπε εάν οι εγκαταστάσεις του VAR ήταν έτοιμες για τους αγώνες . Τίποτα περισσότερο.

Επίσης, η υπόθεση του Καπέλα, έχει κι αυτή το ενδιαφέρον της για ένα ακόμη ζήτημα. Διότι κατά την ΕΠΟ, ο Καπέλα, που επίσης είναι μέλος της ΚΕΔ εδώ και δύο χρόνια, δεν θεωρείται…ελληνοποιημένος.

Ο Πορτογάλος, διαιτητικό ψυχοπαίδι του διαβόητου Βίτορ Μέλο Περέιρα, δεν… λογίζεται ως «ελληνοποιημένος από την Ομοσπονδία. Και η περίπτωσή του δεν εμπίπτει στο δόγμα Μπαλτάκου, ΑΕΚ, Γκαγκάτση, πως «κάθε δυο χρόνια πρέπει να αλλάζει η ΚΕΔ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ