Ελ Αραμπί – Μασούρας: Εκτός έδρας μόνο… εσείς (Vids)

Ελ Αραμπί – Μασούρας: Εκτός έδρας μόνο… εσείς (Vids)

Γιατί ποντάρει πολλά σε Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Γιώργο Μασούρας ο Πέδρο Μαρτίνς για το ματς με τη Μακάμπι Χάιφα. Η... ρέντα σε εκτός έδρας προκριματικούς και το 75% τα τρία τελευταία χρόνια...

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Ολυμπιακό, καθώς ρίχνεται στη «μάχη» των προκριματικών του Champions League με… φόντο φυσικά την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ (20:00) στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και θέλουν ένα αποτέλεσμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς σε μια βδομάδα στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς στο τιμόνι του την προηγούμενη τετραετία είναι αήττητος στη διαδικασία των προκριματικών, ενώ έχει γνωρίσει μόλις έναν αποκλεισμό κι αυτόν στα πέναλτι (από τη Λουντογκόρετς πέρσι). Με τον Πορτογάλο τεχνικό το ποσοστό επιτυχίας και προκρίσεων «αγγίζει» το τέλειο και κάτι ανάλογο θέλει να πράξει και φέτος αρχής γενομένης από το πρώτο ματς με τη Χάιφα.

Ο Μαρτίνς όπως και στα προηγούμενα χρόνια ποντάρει πολλά σε δυο ποδοσφαιριστές όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι. Ο λόγος φυσικά για το «υπερόπλο» των Πειραιωτών, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και τον Γιώργο Μασούρα, οι οποίοι είναι οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας την τελευταία τριετία στα προκριματικά. Οι δυο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν παίξει κομβικό ρόλο για να πετύχει ο Ολυμπιακός τους στόχους του τα τρία προηγούμενα καλοκαίρια και κάτι ανάλογο περιμένει και φέτος…

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια εξάλλου σχετικά με την επιρροή που έχει ο Μαροκινός και ο Έλληνας διεθνής στην ομάδα. Από την ημέρα που αποκτήθηκε ο Ελ Αραμπί και μετά το καλοκαίρι του 2019, ο Ολυμπιακός έχει δώσει 7 εκτός έδρας αναμετρήσεις για προκριματικά του Champions League (6) και του Europa League (1).

Σε αυτές τις αναμετρήσεις είναι αήττητος, μετράει συνολικά 3 νίκες και 4 ισοπαλίες, ενώ έχει σκοράρει στα 5 από τα 7 ματς. Στα πέντε παιχνίδια που έχει σκοράρει ο Ολυμπιακός σημείωσε 8 τέρματα και Ελ Αραμπί και Μασούρας έχουν το 75% των τερμάτων. Με λίγα λόγια ο Μαροκινός στράικερ έχει σκοράρει 4 φορές και ο Έλληνας 2. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μασούρας έχει να σκοράρει γενικώς απο τον Μάρτη σε επίσημο παιχνίδι, όταν πέτυχε γκολ στο 5-1 με τον Αστέρα Τρίπολης και θέλει να δει ο Μαρτίνς να «σπάσει» αυτή την «αφλογιστία» στο αποψινό παιχνίδι.

Η αρχή από τον Μασούρα και η Κράσνονταρ

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ολυμπιακός έπρεπε να δώσει 3 προκριματικούς γύρους για να βρεθεί στους ομίλους. Κάτι ανάλογο πρέπει να κάνει και τώρα. Τότε οι ερυθρόλευκοι στον δεύτερο προκριματικό έπαιξαν με την Πλζεν, όπου ήρθαν ισόπαλοι με 0-0 εκτός έδρας και εντός επικράτησαν εύκολα με 4-0.

Στο πρώτο παιχνίδι που άνοιξε λογαριασμό ο Μασούρας λοιπόν ήταν κόντρα στην Μπασακσεχίρ στην Πόλη, όπου ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε το μοναδικό γκολ του ματς και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Ένα προβάδισμα που το εκμεταλλεύτηκε άψογα στη ρεβάνς και προκρίθηκε άνετα με δυο νίκες (1-0, 2-0).

Στα play off ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντι του την Κράσνονταρ, την οποία διέλυσε με 4-0 εντός έδρας, ενώ στη ρεβάνς έβγαλε τα όπλα του ο Ελ Αραμπί, χωρίς να αφήσει την παραμικρή ελπίδα στους Ρώσους. Ο Μαροκινός με δυο πανέμορφα γκολ ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 2-1 και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Η Νέφτσι, η Λουντογκόρετς και η Σλόβαν

Το καλοκαίρι του 2020 ο Ολυμπιακός έπαιξε μόλις έναν προκριματικό με την Ομόνοια, με αποτέλεσμα να βρεθεί άνετα στους ομίλους, χωρίς να χρειαστεί να κερδίσει εκτός έδρας (0-0). Την περσινή σεζόν και πάλι όμως οι ερυθρόλευκοι έδωσαν έξι παιχνίδια. Η πρώτη αντίπαλος ήταν η Νέφτσι Μπακού, την οποία ο Ολυμπιακός πέρασε με τον Μασούρα να είναι αυτός που σκόραρε το μοναδικό εκτός έδρας γκολ της ομάδας του.

Στον επόμενο γύρο ήταν η Λουντογκόρετς η αντίπαλος με τον Ολυμπιακό να αποκλείεται στα πέναλτι, μετά από δυο ισοπαλίες (1-1, 2-2) και αφού έχει καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ. Στο ματς στη Βουλγαρία οι Πειραιώτες βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με τον Εμβιλά, η Λουντογκόρετς έκανε την ανατροπή, όμως ο Ελ Αραμπί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έστειλε το ματς στην παράταση και μετά στα πέναλτι, όπου τελικά οι ερυθρόλευκοι αποκλείστηκαν.

Για να καταφέρουν να βρεθούν στους ομίλους του Europa League ωστόσο, θα έπρεπε να περάσουν το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας στα play off της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός καθάρισε την πρόκριση με 3-0 και στην τυπική υπόθεση της ρεβάνς ο Ελ Αραμπί και πάλι δήλωσε παρών σκοράροντας για το τελικό 2-2 και στέλνοντας τον Ολυμπιακό στους ομίλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ