Champions League : Κυνηγάει ένα «θαύμα» η Σίτι, «κλειδώνει» την πρόκριση η Μπαρτσελόνα

Champions League : Κυνηγάει ένα «θαύμα» η Σίτι, «κλειδώνει» την πρόκριση η Μπαρτσελόνα

Ημέρα ρεβάνς για τους προημιτελικούς του Champions League η σημερινή. Στο Έτιχαντ η Μάντσεστερ Σίτι κυνηγάει μια απίθανη ανατροπή κόντρα στη Λίβερπουλ, μετά το 3-0 του πρώτου ματς, ενώ η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να σφραγίσει το εισιτήριο απέναντι στη Ρόμα.

Είναι αναμφίβολα το ζευγάρι της βραδιάς. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ αναμετρούνται σήμερα (10/4, 21:45) στο Έτιχαντ, έξι μέρες μετά τον θρίαμβο των «κόκκινων» με 3-0.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απέκτησε ένα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης, αλλά όπως υπογράμμισε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς, χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα. Στην αντίπερα όχθη ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε την πίστη του στην ανατροπή, αλλά τόνισε πως η Σίτι πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι.

Οδηγό για το αποψινό ματς αποτελεί το 5-0 του πρωταθλήματος (πιο βαριά ήττα της καριέρας του Κλοπ), όμως αυτή ήταν και η μοναδική νίκη για την ομάδα του Μάντσεστερ επί της Λίβερπουλ στις τελευταίες εννιά μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Οι «πολίτες», που μετά την ήττα τους με 3-2 από την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ το Σάββατο στο ίδιο γήπεδο απέτυχαν να εξασφαλίσουν μαθηματικά τον τίτλο, δεν έχουν διαθέσιμους τους Μεντί και Στόουνς. Από την άλλη οι «κόκκινοι» θα παραταχθούν χωρίς τον τιμωρημένο Χέντερσον και και τους τραυματίες Τσαν, Γκόμεζ, Λαλάνα και Μάτιπ. Το ευχάριστο γι’ αυτούς νέο είναι ότι ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι έτοιμος να αγωνιστεί, μετά τις ενοχλήσεις που είχε αισθανθεί στο πρώτο παιχνίδι.

Όσον αφορά την προϊστορία, αυτή είναι συντριπτικά υπέρ της Λίβερπουλ. Σε συνολικά 178 μεταξύ τους αναμετρήσεις οι «κόκκινοι» μετρούν 87 νίκες, έναντι 45 της Σίτι, ενώ 46 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Σε διπλές αναμετρήσεις έχουν συναντηθεί μόλις δύο φορές, στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ το 1981 και το 2012, με τη Λίβερπουλ να χαμογελά σε αμφότερες και μάλιστα να κατακτά και το τρόπαιο!

Παράλληλα, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στις τέσσερις προηγούμενες φορές που είχε κερδίσει με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας. Ανάμεσά τους είναι και ο τελικός του Κυπέλλου UEFA απέναντι στην Γκλάντμπαχ το 1973.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Ματέου Λαόθ. Στο όριο των καρτών είναι για τη Σίτι οι Ντανίλο, Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Ζέσους, Γκουντογκάν και Οταμέντι, ενώ για τη Λίβερπουλ μόνο ο Μορένο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντελφ, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ, Αγουέρο.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Μανέ, Φιρμίνο, Σαλάχ.

 

Στο έτερο ζευγάρι της βραδιάς, η Μπαρτσελόνα ήταν το απόλυτο φαβορί κόντρα στη Ρόμα και το 4-1 του πρώτου αγώνα επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές.

Οι «μπλαουγκράνα» καλούνται πλέον να διαχειριστούν σωστά το αποτέλεσμα της ρεβάνς στο «Ολίμπικο», ούτως ώστε να προκριθούν στα ημιτελικά για ενδέκατη φορά στην ιστορία τους. Από την άλλη οι «τζιαλορόσι» χρειάζονται ένα πολύ μεγάλο θαύμα για να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν πρόκριση στην τετράδα για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1983-84.

Αγωνιστικά, ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Κάρσντορπ και Περότι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ουντέρ. Στο όριο καρτών είναι ο Μανωλάς. Από την άλλη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Ντιν, καθώς και τον Κουτίνιο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ στο όριο καρτών βρίσκεται ο Ρομπέρτο. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γάλλος Κλεμέν Τουρπίν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Πέρες, Μανωλάς, Φάτσιο, Κολάροφ, Πελεγκρίνι, Ντε Ρόσι, Ναϊγκολάν, Φλορέντσι, Ντζέκο, Ελ Σααράουι.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Παουλίνιο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ