Πέρεθ : «Κανείς άλλος δεν έχει πετύχει όσα ο Ζιντάν»

Πέρεθ : «Κανείς άλλος δεν έχει πετύχει όσα ο Ζιντάν»

Ως τον πιο επιτυχημένο τεχνικό της Ρεάλ, χαρακτήρισε τον Γάλλο προπονητή, ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Εγκωμιαστικά σχόλια για την προπονητικό αξία του Ζινεντίν Ζιντάν έκανε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή τον επαναληπτικό της Ρεάλ με τη Γιουβέντους (11/4).

Επίσης αποκάλυψε ότι διακαής πόθος του ήταν ο Φραντσέσκο Τότι, ενώ ακόμη μίλησε και για το χειροκρότημα των οπαδών της Γιούβε στο εξαιρετικό γκολ του Ρονάλντο με ανάποδο ψαλιδάκι.

Αρχικά, ο Πέρεθ δήλωσε για τον αγώνα με τη Γιουβέντους: «Φιλικό η ρεβάνς με την Γιουβέντους μετά το 3-0; Όχι, ποτέ δεν θα γινόταν αυτό μεταξύ δύο τέτοιων συλλόγων. Όσο για τον Μπουφόν έχω να πω ότι είναι πολυτέλεια για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο για το ταλέντο του, τον επαγγελματισμό του και το σεβασμό προς τους αντιπάλους. Όλοι θα ήθελαν να έχουν έναν παίκτη όπως εκείνος».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης υπογράμμισε: «Το χειροκρότημα των οπαδών της Γιουβέντους μετά το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με το ανάποδο ψαλίδι στο Τορίνο είναι συγκινητικό και δείχνει το μέγεθος της Γιουβέντους. Το γκολ του είναι από τα ομορφότερα στην ιστορία, ένα υπέροχο γκολ από τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Με κάλεσε επίσης ο Χουάν Κάρλος, ο «βασιλιάς της εποχής μου» όπως τον λέω εγώ, για να μου δώσει συγχαρητήρια. Στόχος μου είναι να ισοφαρίσω τα 6 Champions League που πήρε ο Μπερναμπέου. Είναι το σημείο αναφοράς μας και θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο του. Η FIFA το 2000 μας απένειμε τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του 20ου αιώνα. Δουλεύουμε για να έχουμε την ίδια αναγνώριση στον 21ο αιώνα».

Ακόμη ο Πέρεθ έσταξε… μέλι για τον Ζινεντίν Ζιντάν: «Ο Ζιντάν άνοιξε αυτή την εποχή. Με αυτόν ήρθε το 9ο Champions League ενώ ως προπονητής έχει πάρει 8 τίτλους σε 2 χρόνια, κάτι που δεν είχε πετύχει άλλος τεχνικός της Ρεάλ. Είναι μία ποδοσφαιρική ιδιοφυία και το απέδειξε στο γήπεδο και στον πάγκο. Το 2002 στην Γλασκώβη, μετά από εκείνο το γκολ που έβαλε και μας χάρισε το τρόπαιο, μου είπε: «Είδατε πρόεδρε πως δεν φέρνω κακοτυχία;» Επειδή τον είχε πληγώσει που είχε χάσει δύο συνεχόμενους τελικούς με την Γιουβέντους».

Τέλος, ο πρόεδρος της Βασίλισσας αποκάλυψε πως ήθελε να πάρει τον Φραντσέσκο Τότι: «Ο Τότι είναι ένας από τους παίκτες-θρύλους που όλοι θα τον ήθελαν. Πριν από το 2006, στην αρχή της προεδρίας μου, του είχα τηλεφωνήσει για να του ζητήσω να έρθει, όμως μου είπε ότι δεν μπορούσε να φύγει από την Ρόμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ