Η επιστροφή του Κώστα Τσιμίκα: «Έλαμψε» κόντρα στον Άγιαξ ο Greek Scouser (pics, vids)

Η επιστροφή του Κώστα Τσιμίκα: «Έλαμψε» κόντρα στον Άγιαξ ο Greek Scouser (pics, vids)

Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν καταλυτικός απέναντι στον Άγιαξ και βοήθησε τη Λίβερπουλ να πάρει το «τρίποντο» και να... ανασάνει.

Χρειάστηκε ένα γκολ στο 89ο λεπτό για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Άγιαξ μέσα στο «Άνφιλντ». Ο Μάτιπ αποδείχθηκε ήρωας για τη Λίβερπουλ και οι «κόκκινοι» πήραν το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν στο φετινό Champions League, βρίσκοντας παράλληλα και την… ανάσα που έψαχναν το τελευταίο διάστημα.

Ένα ματς στο οποίο ο Κώστας Τσιμίκας είχε καταλυτικό ρόλο. Όχι μονάχα για την ασίστ που έβγαλε στον Καμερουνέζο κεντρικό αμυντικό στο νικητήριο γκολ. Η συνολική εικόνα του Έλληνα άσου ήταν τέτοια που δικαίως τον κατέταξαν στους κορυφαίος της αναμέτρησης.

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση του Γιάννη με νόημα μετά τον αποκλεισμό

Ο Greek Scouser «φώναξε» πως είναι εδώ. Μπορεί η Λίβερπουλ να μην έχει ξεκινήσει καθόλου καλά τη σεζόν, ωστόσο ο «Τσίμι» υπενθύμισε στον Γιούργκεν Κλοπ ότι δεν έχει φύγει.

Αντιθέτως. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έκανε για άλλη μια φορά αυτό που συνηθίζει να κάνει τους τελευταίους 12 μήνες. Να φωνάζει «παρών» όποτε του δίνεται η ευκαιρία.

Όπως έκανε και απέναντι στον Άγιαξ. Ο «Τσίμι» είχε μια μεστή και ολοκληρωμένη εμφάνιση, με τα νούμερα του να το αποδεικνύουν. Πέρα από την ασίστ που ουσιαστικά «ξεκλείδωσε» και το μεγάλο «τρίποντο», ο Τσιμίκας είχε σε 90 λεπτά, 6/8 κερδισμένες μονομαχίες, 1/2 κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα, 2 τάκλιν, 75% ποσοστό μεταβιβάσεων, 6 επιτυχημένες σέντρες, 1/2 ντρίμπλες, 3/4 μεγάλες μπαλιές και πέντε πάσες «κλειδιά».

Μάλιστα, οι πέντε ευκαιρίες που δημιούργησε, ήταν και ο μεγαλύτερος αριθμός της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας στο χθεσινό παιχνίδι από έναν και μόνο ποδοσφαιριστή.

Με τη χθεσινή του ασίστ, ο Κώστας Τσιμίκας βελτίωσε και έναν προσωπικό αριθμό, καθώς φέτος μετράει μια ασίστ ανά 74 λεπτά συμμετοχής, ενώ στη συνολική του καριέρα με τα «κόκκινα» της Λίβερπουλ «σερβίρει» ένα γκολ ανά 240 αγωνιστικά λεπτά!

Η χθεσινή εμφάνιση του Έλληνα άσου θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία. Τόσο για τον ίδιο τον Τσιμίκα, όσο και για τον Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος βλέπει τον Ρόμπερτσον να μην αποδίδει στα στάνταρ του μέχρι στιγμής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο «Τσίμι» θα φωνάξει «παρών» όποτε του δοθεί η ευκαιρία, όπως κάνει πάντοτε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ