Λίβερπουλ – Άγιαξ 2-1: Ο Μάτιπ λύτρωσε τους Reds στο 89′! (vids)

Λίβερπουλ – Άγιαξ 2-1: Ο Μάτιπ λύτρωσε τους Reds στο 89′! (vids)

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-1 του Άγιαξ στο Άνφιλντ χάρη σε γκολ του Μάτιπ στο 89' και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League.

Λύτρωση στο 89′ για τη Λίβερπουλ!

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ υποδέχτηκε στο Άνφιλντ τον Άγιαξ για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League, με τους Reds να δυσκολεύονται πολύ αλλά να παίρνουν τη νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ του Μάτιπ στο 89′!

Έτσι, η Λίβερπουλ πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League, αφήνοντας πίσω τη βαριά ήττα με 4-1 από τη Νάπολι στην πρεμιέρα του ομίλου. Το άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα στη Ρέιντζερς και τη Νάπολι θα διεξαχθεί την Τετάρτη (14/9).

Οι Reds ξεκίνησαν δυνατά στο ματς και πήραν το προβάδισμα στο 17′ με τον Σαλάχ, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά μέσα από την περιοχή για το 1-0. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Αιγύπτιου επιθετικού στη σεζόν και το πρώτο στο φετινό Champions League.

Διαβάστε επίσης: ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ buzzer beater Σλούκα στη λήξη του ημιχρόνου (vid)

Ωστόσο, οι Ολλανδοί αντέδρασαν άμεσα και έφεραν το ματς στα ίσα δέκα λεπτά αργότερα. Ο Μπεργκίς βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ από τα αριστερά, βρήκε τον Κούντους κι αυτός με φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1 στο 27′.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει για να πάρει ξανά το προβάδισμα, αλλά το σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 31′ από 30 μέτρα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Πάσφεϊρ έδιωξε την κεφαλιά του Φαν Ντάικ ενώ κράτησε όρθια την ομάδα του και στο 42′, αποκρούοντας δις το σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ από τα δεξιά στην περιοχή.

Οι Reds πατούσαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, κυριάρχησαν πλήρως του Άγιαξ, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο δεν έβρισκαν κενούς χώρους ώστε να απειλήσουν με αξιώσεις. Οι Ολλανδοί έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 75′ όταν ο Μπλιντ έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Άλισον.

Η Λίβερπουλ έχασε άλλη μια ευκαιρία στο 83′ με τον Νούνιεζ, για να έρθει η λύτρωση στο 89′. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, βρίσκοντας τον Μάτιπ, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά σκόραρε και έγραψε το τελικό 2-1.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο, Έλιοτ (66’Φιρμίνο), Τιάγκο (94’Μπάιτσετιτς), Λουίς Ντίας (92’Μίλνερ), Σαλάχ, Ζότα (66’Νούνιες).

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεϊρ, Τίμπερ, Μπάσεϊ, Άλβαρες, Ρενς (68’Σάντσες), Μπλιντ, Κουντούς (86’Μπρόμπεϊ), Τάντιτς, Τέιλορ (80’Γκρίλιτς), Μπερχβάιν, Μπερχάους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ