«Όρθια» με τρομερό Βλαχοδήμο η Μπενφίκα κόντρα στην Παρί (1-1) – Πρώτη νίκη με μάγο Ντι Μαρία η Γιουβέντους (3-1)

«Όρθια» με τρομερό Βλαχοδήμο η Μπενφίκα κόντρα στην Παρί (1-1) – Πρώτη νίκη με μάγο Ντι Μαρία η Γιουβέντους (3-1)

Ο απίθανος Βλαχοδήμος ύψωσε τείχος στους αστέρες της Παρί και έδωσε τον βαθμό (1-1) στην Μπενφίκα, με τις δύο ομάδες να παραμένουν ισόβαθμες στην κορυφή του όγδοου ομίλου, ενώ η Γιουβέντους που πήρε την πρώτη της νίκη με το 3-1 επί της Μακάμπι Χάιφα ακολουθεί στο -4. Τρεις ασίστ ο Ντι Μαρία!

Χέρι-χέρι στην κορυφή του όγδοου ομίλου του Champions League Μπενφίκα και Παρί Σεν Ζερμέν! Οι πρωταθλητές Γαλλίας προηγήθηκαν νωρίς στη Λισαβόνα χάρη σε μία γκολάρα του Μέσι, στη μοναδική φάση που νικήθηκε ο εκπληκτικός Βλαχοδήμος, ο οποίος κατέβασε ρολά στη συνέχεια και έδωσε πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του με 1-1. Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, η Γιουβέντους επικράτησε με 3-1 της Μακάμπι Χάιφα έχοντας σε μεγάλο βράδυ τον Ντι Μαρία που έφτιαξε και τα τρία γκολ.

Παρ’ ότι σε MVP του ματς εξελίχθηκε ο Έλληνας τερματοφύλακας, αυτός που ξεκίνησε εντυπωσιακά ήταν ο συνάδελφός του στην Παρί. Ο Ντοναρούμα κράτησε όρθια την ομάδα του σε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες του Γκονσάλο Ράμος στο 8′ και στο 14′ κι αφού δεν έγινε το 1-0, ήρθε το 0-1. Στο 22′ ο Νεϊμάρ έστρωσε στον Μέσι στο ύψος της περιοχής και ο Αργεντινός με υπέροχο πλασέ έκανε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Δεν χρειάζεται να είναι καλύτερος από πέρσι – Χρειάζεται μόνο τα… αγαθά της season 2 (vids)

Η Μπενφίκα δεν το έβαλε κάτω παρά το ότι βρέθηκε να χάνει ενώ ήταν καλή και αφού απείλησε με τον Σίλβα στο 37′, έφτασε στο 1-1 με αυτογκόλ του Ντανίλο στο 41′, μετά από σέντρα του Φερνάντες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε το κρεσέντο του Βλαχοδήμου. Στο 49′ ο διεθνής άσος νίκησε από κοντά τον Χακίμι, με τον Νεϊμάρ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με ψαλιδάκι στην επαναφορά ενώ στο 55′ ο Βλαχοδήμος έσωσε και εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου.

Στο 61′ απέκρουσε διαγώνιο σουτ του Χακίμι και οκτώ λεπτά μετά είπε «όχι» με μεγάλη επέμβαση σε φοβερό σουτ του Εμπαπέ εκτός περιοχής. Τελευταία του μεγάλη επέμβαση ήταν όταν στο 80′ μάζεψε προ του Μέσι ο οποίος έβγαινε σε τετ α τετ. Μάλιστα στο επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να σκοράρει η Μπενφίκα, αλλά ο Ντοναρούμα έσωσε το κοντινό σουτ του Σίλβα.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γριμάλδο, Μπα, Οταμέντι, Φλορεντίνο, Αντόνιο Σίλβα, Φερνάντες (78’ Άουρσνες), Ράφα Σίλβα, Ζοάο Μάριο, Νέρες, Γκονσάλο Ράμος (78’ Ντράξλερ)

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακίμι, Ράμος, Μαρκίνιος, Ντανίλο, Νούνο Μέντες (67’ Μπερνάτ), Βιτίνια (88’ Φαμπιάν Ρουίθ), Βεράτι, Νεϊμάρ, Μέσι (82’ Σαράμπια), Εμπαπέ

Δυναμικά μπήκε στο Τορίνο η Γιουβέντους που έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Βλάχοβιτς στο ξεκίνημα του ματς και βρήκε τελικά το γκολ στο 35′, όταν από ασίστ του Ντι Μαρία ο Ραμπιό με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Ο Αργεντινός έκανε ό,τι ήθελε στο χορτάρι και στο 50′ έβγαλε μαγική ασίστ με το εξωτερικό στον Βλάχοβιτς ο οποίος πλάσαρε τον Κοέν για το 2-0. Ο φορ της Φιούβε έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-0 στο 59′ και στο 65′ του ακυρώθηκε γκολ για οριακό οφσάιντ.

Η Μακάμπι ήταν αυτή που πέτυχε τελικά γκολ, όταν στο 75′ ο Ντέιβιντ έκανε εύκολα το 2-1 από ασίστ του Τσερί, αλλά από την τρίτη ασίστ του Ντι Μαρία ο Ραμπιό διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 83′, δίνοντας την πρώτη νίκη στη Γιουβέντους.

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντε Σίλιο (46’ Σάντρο), Μπρέμερ, Κόστιτς (66’ Λοκατέλι), Ντανίλο, ΜακΚένι, Παρέδες (85’ Μιρέτι), Ραμπιό, Κουαδράδο (67’ Μπονούτσι), Ντι Μαρία, Βλάχοβιτς (73’ Κεν)

Μακάμπι Χάιφα: Κοέν, Σούντγκρεν, Μοχάμεντ (84’ Ρουκάβιτσα), Γκόλντμπεργκ, Κόρνουντ (60’ Χαζίζα), Σεκ, Τσιμπότα (60’ Ατζιλί), Μπατουμπινσικά, Αμπού Φανί (72’ Λαβί), Τσερί, Πιερό (73’ Ντέιβιντ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ