Λεβερκούζεν – Πόρτο 0-3: «Πάρτι» για τους «Δράκους» στη Γερμανία (vid)

Λεβερκούζεν – Πόρτο 0-3: «Πάρτι» για τους «Δράκους» στη Γερμανία (vid)

Μια μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Πόρτο στην έδρα της Μπάγερν Λεβερκούζεν με 3-0 και μπήκε γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η Πόρτο πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από την έδρα της Μπάγερν Λεβερκούζεν για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία της Ατλέτικο Μαδρίτης νωρίτερα απέναντι στην Μπριζ. Δύο γκολ από την άσπρη βούλα για τον Ταρεμί, χαμένο πέναλτι και ακυρωθέν γκολ για τους γηπεδούχους, σε ένα ματς που τα είχε όλα.

Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης οι Πορτογάλοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Γκαλένο να ανοίγει το σκορ, με ένα υπέροχο γκολ «χορεύοντας» την αντίπαλη άμυνα. Οι «ασπιρίνες» είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν σχετικά γρήγορα, όταν δέκα λεπτά μετά κέρδισαν πέναλτι, με τον Ντιόγκο Κόστα ωστόσο να αποκρούει εντυπωσιακά την εκτέλεση του Ντερμιρμπάι.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η διαφορά του Πασχαλάκη και το «δια ταύτα» της ευκαιρίας του από τον Μίτσελ

Στο 35΄ο Σικ κατάφερε να βρει δίχτυα, το γκολ του όμως δεν μέτρησε για χέρι του Τσέχου επιθετικού και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Πόρτο έκανε πάρτι στις αντεπιθέσεις και στα… πέναλτι. Αρχικά στο 53′ ο Ταρεμί διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με εύστοχη εκτέλεση από την άσπρη βούλα, ενώ στο 64΄ο ίδιος παίκτης και πάλι από τα έντεκα βήματα έγραψε το τελικό 0-3 που ανέβασε τους «Δράκους» στους έξι βαθμούς και την δεύτερη θέση του ομίλου.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Κοσουνού (69’ Ταπσόμπα), Τα, Χινκαπιέ, Μπάκερ, Ντεμιρμπάι, Αράνγκις, Ντιαμπί (88’ Φοσού-Μενσά), Χάντσον-Οντόι (69’ Χλόζεκ), Αντλί (57’ Παουλίνιο), Σικ

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο (46’ Εβανίλσον), Καρντόσο, Κάρνο, Ουρίμπε (85’ Φόλια), Οτάβιο, Εουστάκιο (92’ Μαρτίνεθ), Πέπε, Γκαλένο (85’ Μπόρζες), Ταρέμι (92’ Λοάντερ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ