Ολυμπιακός: Η διαφορά του Πασχαλάκη και το «δια ταύτα» της ευκαιρίας του από τον Μίτσελ

Ολυμπιακός: Η διαφορά του Πασχαλάκη και το «δια ταύτα» της ευκαιρίας του από τον Μίτσελ

Η παρουσία του Πασχαλάκη στην 11άδα και η… κουβέντα που μόλις άνοιξε.

Η αποκάλυψη για την παρουσία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στην αυριανή εντεκάδα του Ολυμπιακού, αν μη τι άλλο… αυγατίζει τους αριθμούς: 40ος διαφορετικός ποδοσφαιριστής και μέλος της 17ης διαφορετικής εντεκάδας σε ισάριθμα ματς ο 33χρονος τερματοφύλακας σε μια διαδικασία που δεν λέει να τελειώσει.

Δεν χρειάζεται δα και «σοφία» για να σκεφτεί κανείς πως όλο αυτό το «ανακάτεμα της τράπουλας» κρατά τον πρωταθλητή μακριά από την ζώνη της υποψίας «ομοιογένειας». Δεν γίνεται όμως και να μην… ξεχωρίσει την υπόθεση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη σε ένα σημείο που αν μη τι άλλο μοιάζει «κλειδί» για την εξέλιξη της προσπάθειας που καταβάλει ο Ολυμπιακός ως την διακοπή του Νοέμβρη.

Διαβάστε επίσης: Η τελευταία φορά του Πασχαλάκη και οι 37 ευρωπαϊκές του νύχτες (vids+pics)

Μετά τον τραυματισμό του Τόμας Βατσλίκ, υπάρχει υποχρεωτικά μια κουβέντα και στον «άσο». Ξεκίνησε λογικά από τον Κωνσταντίνο Τζολάκη που ήδη πήρε μια τριλογία αναμετρήσεων (Ατρόμητος, Καραμπάγκ, ΟΦΗ) δεν είναι απλό όμως οι Ερυθρόλευκοι σε αυτή την κρίσιμη «συγκυρία» με τα διαδοχικά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη να έχουν «ενεργό» μόλις έναν τερματοφύλακα. Και μάλιστα έναν 19χρονο που προφανώς δεν μπορεί να «αγοράσει» εμπειρία.

Στα δύο ματς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη όμως με τους Αζέρους ο Τζολάκης φάνηκε να πιέζεται πολύ όταν έπρεπε να συμμετάσχει στο παιχνίδι με τα πόδια. Να συνδράμει για να «σπάσει» την πίεση των φιλοξενούμενων που έφτανε σε κάποια σημεία ως την περιοχή του. Προφανώς, ο Μίτσελ περιμένει από την Καραμπάγκ να προσπαθήσει κάτι ανάλογο και αύριο. Αν είναι ο Πασχαλάκης καλύτερος σε αυτόν τον τομέα, και μάλιστα ο Πασχαλάκης που έχει να αγωνιστεί πέντε μήνες σε επίσημο παιχνίδι; Αυτή είναι μια άλλη κουβέντα.

Ο 33χρονος δεν είχε ποτέ κάποια ιδιαίτερη ικανότητα σε αυτό τον τομέα. Έχει όμως 37 ματς στα κύπελλα Ευρώπης. Έχει παραστάσεις από δύσκολα βράδια με πίεση κλπ. Έχει την πείρα που δεν διαθέτει ο Τζολάκης. Και αυτή ίσως είναι μια λεπτομέρεια που παίζει τον ρόλο της στην επιλογή του. Ποια είναι η επόμενη; Το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ. Αν ο Πασχαλάκης δεν πάει καλά αύριο, τότε ο Τζολάκης συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο Ηράκλειο δίχως να περάσει την εμπειρία του Μπακού. Αν όμως ο έμπειρος Πασχαλάκης τα καταφέρει; Τότε προφανώς και παίρνει προβάδισμα για να διατηρήσει πλέον τον ρόλο του βασικού. Και φυσικά γίνεται προκαταβολικά το πρόσωπο του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ της Δευτέρας για έναν σωρό από όλους.

Ο τερματοφύλακας δεν ακολουθεί το πρόγραμμα των υπολοίπων στο ποδόσφαιρο. Δεν δουλεύει με τον ίδιο τρόπο στις προπονήσεις, δεν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη το «σύνολο» για να βρει τον ρυθμό του. Ο Πασχαλάκης με βάση τα όσα λέει στον Ρέντη, αλλά και όσα έχει δείξει σε αυτές τις σχεδόν δύο εβδομάδες παρουσίας του εκεί, έχει δουλέψει το καλοκαίρι. Έχει ακολουθήσει με γυμναστή τερματοφυλάκων μια ολόκληρη προετοιμασία. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να το δούμε αν όλο αυτό ισχύει και στην πράξη: Αν είναι έτοιμος. Αν επιβεβαιωθεί αύριο μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να βρει ένα αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει ζωντανό έστω για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης στο europa league γκρουπ που συμμετέχει. Αν όχι; Τουλάχιστον ο Μίτσελ θα ξέρει ότι ως την διακοπή δεν μπορεί να ποντάρει σε άλλον, πέραν του Τζολάκη.

Θα ήταν ιδανικό αυτές οι διαπιστώσεις να μην προέκυπταν σε ματς επίσημα και μάλιστα με αυτή την βαρύτητα. Αυτή είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα. Και για τον Ισπανό προπονητή. Και για τον πρωταθλητή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ