Έγραψε ιστορία στα… αστέρια η Λίβερπουλ

Έγραψε ιστορία στα… αστέρια η Λίβερπουλ

Ιστορική ήταν στη Γλασκώβη η βραδιά για τη Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ ήταν ασταμάτητη στην Σκωτία και επικράτησε με το εμφατικό 7-1 της Ρέιντζερς, αποδεικνύοντας στους φίλους της ότι η χρονιά που έχει αρχίσει πολύ «στραβά», ίσως και να μην είναι… χαμένη!

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, πήγε στα αποδυτήρια με το ρευστό 1-1, αλλά στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, σημείωσε έξι τέρματα και έγραψε Ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι «κόκκινοι», έγιναν η -μόλις- τέταρτη ομάδα που σημειώνουν έξι τέρματα σε ένα ημίχρονο στην Ιστορία του Champions League και η τρίτη που το πετυχαίνει στο δεύτερο ημίχρονο.

Διαβάστε επίσης: «Φάκελος» Τάιλερ Ντόρσεϊ: Οι σκέψεις των Μάβερικς, η επιστροφή στην Ευρώπη και ο… Ολυμπιακός

Παράλληλα, η Λίβερπουλ είναι η μοναδική ομάδα στην Ιστορία του Champions League που έχει σημειώσει δύο φορές από έξι τέρματα σε ένα ημίχρονο!

Τα έξι γκολ σε ένα ημίχρονο είναι η μεγαλύτερη παραγωγικότητα που έχει σημειωθεί στον θεσμό και η πρώτη ομάδα που το πέτυχε, ήταν η… Λίβερπουλ. Το 2007 οι «κόκκινοι» είχαν επικρατήσει της Μπεσίκτας με το εμφατικό 8-0, μετα έξι γκολ να σημειώνονται στο δεύτερο μέρος του αγώνα.

Το 2011, η Λιόν είχε «ισοπεδώσει» με 7-1 την Ντιναμό στο Ζάγκρεμ με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο ημίχρονο (1-1). Η τελευταία φορά που σημειώθηκαν έξι γκολ σε ένα ημίχρονο, ήταν το 2014 όταν η Σαχτάρ Ντόνετσκ, συνέτριψε με 7-0 εκτός έδρας την Μπάτε Μπορίσοφ. Η Σαχτάρ είναι η μοναδική ομάδα στην Ιστορία του Champions League, που έχει πετύχει έξι τέρματα στο πρώτο ημίχρονο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα περισσότερα γκολ σε ένα ημίχρονο, σημειώθηκαν το… μακρινό 2003. Τότε, η Μονακό είχε αντιμετωπίσει την Λα Κορούνια και είχε επικρατήσει με 8-3. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν μπει συνολικά επτά τέρματα, πέντε εκ των οποίων, πέτυχαν οι Μονεγάσκοι.

Ακολουθούν οι αναμετρήσεις που σε ένα ημίχρονο, έχουν σημειωθεί έξι τέρματα στο Champions League, όπως τις παρουσιάζει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ