Γιουβέντους: Η ιστορία μιας καταστροφής

Γιουβέντους: Η ιστορία μιας καταστροφής

Η Γιουβέντους παραπαίει, με τη μία αποτυχία να διαδέχεται την άλλη. Το «φάντασμα» του Champions League και της Serie A, τα ζόρια του Ανιέλι και η καρέκλα που... τρίζει του Αλέγκρι.

Τρία γκολ σε ένα ημίχρονο και τέσσερα συνολικά σφράγισαν το «τέλος» της Γιουβέντους από το εφετινό Champions League. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κατάφερε να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, με την εντυπωσιακή Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου να τη ρίχνει (ξανά) στο καναβάτσο. Οι Λουζιτανοί έκαναν φύλλο και φτερό τους «Μπιανκονέρι», με το αρνητικό αποτέλεσμα της Λισαβόνας να προστίθεται στην… αλυσίδα των τελευταίων αποτυχιών.

Τόσο σε Ιταλία όσο και σε Ευρώπη, η Μεγάλη Κυρία… παραπατάει. Αγνοείται. Δεν είναι η ομάδα των περασμένων χρόνων. Που έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο και οι αντίπαλοι έτρεμαν. Η Γιουβέντους βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση το τελευταίο διάστημα, με τη λέξη «αποτυχία» να είναι η πλέον συνηθισμένη στα αποδυτήρια των «Μπιανκονέρι».

Το χθεσινό κάζο στην πορτογαλική πρωτεύουσα γύρισε τη «Βέκια Σινιόρα» αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στο 2013. Τότε, σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Γαλατασαράι και Κοπεγχάγη, η Γιουβέντους είχε τερματίσει 3η, κουνώντας… μαντήλι στο Champions League. Το ίδιο σενάριο αναμένεται να «γραφτεί» και φέτος, εκτός και αν η Μακάμπι της επιφυλάσσει την πλήρη ταπείνωση.

Το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο για την «Βέκια Σινιόρα», που μοιάζει κυριολεκτικά χαμένη. Η «Μεγάλη Κυρία» έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, με την Μπενφίκα να είναι η τελευταία ομάδα που της φράζει τον δρόμο… στο Champions League.

Τα τελευταία χρόνια η Γιουβέντους πέφτει συνεχώς θύμα εκπλήξεων, με τον Άγιαξ, τη Λιόν, την Πόρτο και τη Βιγιαρεάλ να έχουν πληγώσει το γόητρο και το image των Μπιανκονέρι. Οι Ιταλοί αδυνατούν να φτάσουν μακριά στα αστέρια, με τα «ναυάγια» να αποτελούν μια συνηθισμένη κατάσταση για την ομάδα.

Η δεύτερη… ανοιχτή πληγή για τη Γιουβέντους είναι η Serie A. Εκεί που έχει να δει χαρά από τη σεζόν 2019-2020 (τελευταίο πρωτάθλημα με Σάρι). Ιντερ και Μίλαν έχουν κατακτήσει τις κούπες των δύο τελευταίων χρόνων, με τη «Μεγάλη Κυρία» να τερματίζει 4η και στις δυο περιπτώσεις!

Οι χρονιές που η Γιουβέντους έκανε… παρέλαση στο ιταλικό πρωτάθλημα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τρανό παράδειγμα και η εφετινή σεζόν. Με μόλις 11 αγωνιστικές να αποτελούν παρελθόν, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, βλέπει με τα κιάλια την κορυφή. Το -10 από τη Νάπολι και η 8η θέση στον βαθμολογικό πίνακα προμηνούν μάχη ακόμα και για την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Φυσικά, πολλοί είναι οι λόγοι που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση τη Γιουβέντους. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει ξεμείνει από ιδέες και παίκτες (στα πιτς Κιέζα, Πογκμπά, Ντι Μαρία), ενώ φαίνεται να έχει «χάσει» και τα αποδυτήρια.

Το δεύτερο πέρασμα από τον πάγκο της ομάδας κρίνεται ως πλήρως αποτυχημένο (35 νίκες, 15 ισοπαλίες, 18 ήττες) και ουσιαστικά, το τριετές συμβόλαιο που απομένει, τον κρατά μέχρι νεωτέρας στο τιμόνι των Ιταλών. Η «Βέκια Σινιόρα» δεν έχει την πολυτέλεια για αποζημιώσεις, με τον έμπειρο τεχνικό να μένει μέχρι να… φύγει.

«Όχι, δεν είναι αποτυχία. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει επίσης η ήττα, υπάρχουν βραδιές όπως αυτή. Πρέπει να μετατρέψουμε αυτόν τον αποκλεισμό σε νέα ευκαιρία από αύριο. Θα στρέψουμε όλη την προσοχή μας στο πρωτάθλημα, η σεζόν είναι μακριά», δήλωσε ο Αλέγκρι μετά το κάζο στη Λισαβόνα, δείχνοντας πως δεν έχει στο μυαλό του τη λέξη «παραίτηση».

Παρόλα αυτά, ο Αλέγκρι φαίνεται πως απολαμβάνει τη στήριξη των οπαδών της ομάδας: «Μίστερ Αλέγκρι μην παραιτηθείς ποτέ! Όποιος μάχεται εναντίον μας δεν είναι άξιος να φορά αυτή τη φανέλα, Ανιέλι φύγε», ανέγραφε ένα πανό μετά την ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα.

Ο πρόεδρος της «Μεγάλης Κυρίας» έχει χάσει μπόλικους πόντους στην εκτίμηση των φιλάθλων, ενώ βρίσκεται και στο επίκεντρο της επικαιρότητας μαζί με τον Πάβελ Νέντβεντ. Τόσο ο Ανιέλι, όσο και ο παλαίμαχος άσος, κατηγορούνται για κατάθεση ψευδών λογιστικών στοιχείων με ένα νέο σκάνδαλο να βρίσκεται στο κατώφλι της Γιουβέντους.

Η Γιουβέντους… βουλιάζει και οδηγείται στον γκρεμό δίχως φρένα. Μοιάζει με ένα ακυβέρνητο καράβι στη μέση του ωκεανού, που αναζητά σανίδα σωτηρίας και ελπίδας. Η «Μεγάλη Κυρία» πληρώνει τα λάθη των τελευταίων χρόνων, με το φως στην άκρη του τούνελ να αγνοείται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ