Τριάρα της Λίβερπουλ και πρόκριση στους «16»  (0-3) – Στο… ρελαντί η Νάπολι (3-0)

Τριάρα της Λίβερπουλ και πρόκριση στους «16» (0-3) – Στο… ρελαντί η Νάπολι (3-0)

Η Λίβερπουλ πέρασε σαν... σίφουνας από την Ολλανδία επικρατώντας του Άγιαξ με σκορ 3-0 και κλείδωσε την πρόκριση στους «16». Εύκολο βράδυ για τη Νάπολι που επιβλήθηκε άνετα της Ρέιντζερς 3-0.

Χεράκι-χεράκι στους «16» του Champions League η Λίβερπουλ και η Νάπολι, με τις δύο ομάδες αμφότερες να επικρατούν με το ίδιο σκορ (3-0) των Άγιαξ και Ρέιντζερς αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «κόκκινοι» έκαναν ό,τι ήθελαν τον Αίαντα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» τσεκάροντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ οι «παρτενοπέι» χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης είχαν ένα εύκολο βράδυ απέναντι στους Σκωτσέζους.

Άγιαξ-Λίβερπουλ 0-3

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά μοιρασμένο, με τις ομάδες να έχουν τις στιγμές του για κάποιο γκολ, αλλά η Λίβερπουλ να είναι εκείνη που τελικά το κατάφερε. Λίγο πριν τη λήξη του 45λεπτου, και συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό, ο Μοχάμεντ Σαλάχ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Τζόρνταν Χέντερσον και έγραψε το 1-0, με το οποίο πήγαμε στην ανάπαυλα.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος ήταν ονειρικό για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, που μέσα σε τρία λεπτά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ. Αρχικά, ο Ντάργουιν Νούνιεζ στο 49′ έγραψε το 2-0 έπειτα από ασίστ του Ρόμπερτσον και στο 52′ ο Χάρβι Έλιοτ διεύρυνε το προβάδισμα των «κόκκινων» στο 3-0. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η Λίβερπουλ πήρε την πολυπόθητη νίκη.

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεϊρ, Σάντσεθ, Τίμπερ, Μπάσεϊ, Μπλιντ (58’ Βάινταλ), Άλβαρες (85’ Γκρίλιτς), Κλάασεν (58’ Κουντούς), Μπερχάους (85’ Φρανσίσκο Κονσεϊσάο), Μπερχβάιν, Τάντιτς, Μπρόμπεϊ (63’ Τέιλορ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87’ Τσιμί΄κας), Γκόμες, Φαμπίνιο (71’ Μπάιτσετιτς), Έλιοτ (71’ Καρβάλιο), Χέντερσον (71’ Μίλνερ), Σαλάχ, Φιρμίνο, Νούνιες (63’ Τζόουνς)

Νάπολι-Ρέιντζερς 3-0

Η Νάπολι αποφάσισε να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση νίκη και στη συνέχεια να ρίξει ρυθμούς για να κρατήσει δυνάμεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Οι «παρτενοπέι» ουσιαστικά τελείωσαν τη… δουλειά πριν καν συμπληρωθούν είκοσι λεπτά αγώνα. Καθώς μέσα σε ένα πεντάλεπτο ο Τζιοβάνι Σιμεόνε σκόραρε δις και έκανε το 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 11′ μετά την πάσα του Ντι Λορέντζο, για να έρθει ξανά ο Αργεντίνος στο 16′ και να βάλει γερές βάσεις για το 2-0.

Οι Ιταλοί κράτησαν δυνάμεις στο υπόλοιπο του αγώνα, καταφέρνοντας παρ’ όλα αυτά να βρουν για άλλη μία φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με δράστη τον Λέο Όστιγκαρντ που εκμεταλλεύτηκε άψογα την τελική πάσα του Ρασπαντόρι, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Κιμ, Ντι Λορέντζο (86’ Τζανόλι), Μάριο Ρουί, Έστιγκορντ, Λομπότκα (83’ Ζιελίνσκι), Εντομπελέ, Πολιτάνο (73’ Γκαετάνο), Ελμάς (73’ Λοσάνο), Σιμεόνε, Ραζπαντόρι (83’ Τζέρμπιν)

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ, Γιλμάζ, Λούντστραμ, Σαντς, Κεντ, Ντέιβις, Τίλμαν (67’ Άρφιλντ), Κινγκ (76’ Μπάρισιτς), Ράιτ (46’ Σακαλά), Μορέλος (68’ Τσόλακ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ