Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη έγιναν… χορηγοί της Ρεάλ

Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη έγιναν… χορηγοί της Ρεάλ

Οι αποκλεισμοί των υπόλοιπων ισπανικών ομάδων από το Champions League, φέρνει επιπλέον χρήματα στα ταμεία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά και το πέρας της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του UEFA Champions League η μοναδική ισπανική ομάδα που θα συνεχίσει στη φάση των «16» είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν μπόρεσαν να προκριθούν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η «βασίλισσα» θα έχει στη διάθεσή της όλο το λεγόμενο «Market Pool» για τους ισπανικούς συλλόγους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κάτι που φυσικά μεταφράζεται σε περισσότερα χρήματα στα ταμεία της.

Η UEFA έχει ήδη μοιράσει το μισό ποσό για τη συμμετοχή των ομάδων, που ανέρχεται στα 28,5 εκατομμύρια ευρώ με βάση τις προβλέψεις. Έτσι λοιπόν η Ρεάλ θα δικαιούταν το 40% αυτών των χρημάτων, δηλαδή 11,2 εκατ, μιας και ήταν πρωταθλήτρια.

Αυτό όμως θα αλλάξει από την στιγμή που έμεινε μόνη της. Έτσι μπορεί να λάβει επιπλέον 8,6 εκατομμύρια ευρώ καθώς δεν υπάρχουν άλλες ισπανικές ομάδες στη φάση των «16». Νούμερο που έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί στο 11,7 αν συνεχίσει ως τον τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ