Champions League: Αυτό είναι το πιο πιθανό ζευγάρι για την κλήρωση των 16

Champions League: Αυτό είναι το πιο πιθανό ζευγάρι για την κλήρωση των 16

To Mπάγερν - Λίβερπουλ είναι με διαφορά το πιο πιθανό ζευγάρι που μπορεί να δούμε να προκύπτει από την κλήρωση της φάσης των 16 του Champions League, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

Με την φάση των ομίλων του Champions League να ολοκληρώνεται χθες Τετάρτη (2/11)για την σεζόν 2022/2023 οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στα νοκ αούτ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μας είναι ήδη γνωστές.

Την Δεύτερα στις 13:00 στα γραφεία της UEFA στη Νιόν θα διεξαχθεί η κλήρωση για την φάση των 16 και με βάση τους περιορισμούς που υπάρχουν τα πιθανά σενάρια που προκύπτουν δεν είναι και παρά πολλά.

Διαβάστε επίσης: Μάντσεστερ Σίτι: Ο 17χρονος Ρίκο Λιούις έσπασε ρεκόρ του Μπενζεμά από το 2005 (vid)

Η μέθοδος της κλήρωσης…. γνωστή, δύο γκρουπ δυναμικότητας, στο ένα οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο και στο άλλο οι ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες.

Οι περιορισμοί τώρα είναι δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει με απαγόρευση κλήρωσης των ομάδων από την ίδια ομοσπονδία και ο άλλος με απαγόρευση κλήρωσης των ομάδων, οι οποίες ήταν στον ίδιο όμιλο.

Έτσι το πιο ζευγάρι που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες (37,12%) να προκύψει είναι το ΜπάγερνΛίβερπουλ καθώς εφικτοί αντίπαλοι για την Μπάγερν είναι τέσσερις Μπριζ, Λίβερπουλ, Μίλαν και Παρί. Εξίσου και για την αγγλική ομάδα, μπορεί να διασταυρωθεί μόνο με Μπάγερν,  Ρεάλ, Πόρτο και Μπενφίκα.

Δεύτερο ζευγάρι  που είναι πιθανό να συναντηθεί είναι το Μπάγερν – Μίλαν με 23,95% πιθανότητες.

Τώρα το πιο απίθανο ζευγάρι που μπορεί να συνυπάρξει είναι η Πόρτο με την Παρί  με πιθανότητα να συναντηθούν οι δύο ομάδες μόνο 10,79%.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ