Εξωγήινος Χάαλαντ, περίπατος για Σίτι κόντρα στη Λειψία (7-0, Vid)

Εξωγήινος Χάαλαντ, περίπατος για Σίτι κόντρα στη Λειψία (7-0, Vid)

Με τον Χάαλαντ να παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο και να πετυχαίνει πέντε γκολ σε λιγότερο από μια ώρα, η Σίτι διέλυσε τη Λειψία με 7-0 και πέρασε με άνεση στους «8» του Champions League.

Η Λειψία ίσως μπήκε στο ματς με ελπίδες. Η εικόνα της αναμέτρησης και το τελικό σκορ στη Γερμανία κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι (1-1), έδινε δικαίωμα στο όνειρο για τους παίκτες του Ρόζε. Όπως και η αφλογιστία του Χάαλαντ στο ματς αυτό.

Όμως το να παραμείνει το Νορβηγικό θαύμα της φύσης άσφαιρο σε δύο σερί ματς με τον ίδιο αντίπαλο είναι περίπου απίθανο. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με μεγαλειώδη τρόπο απόψε (14/3) στο Έτιχαντ του Μάντσεστερ και τη ρεβάνς του προ δύο εβδομάδων 1-1 για τη φάση των «16» του Champions League.

Διαβάστε επίσης: «Τρέλα» στον Ολυμπιακό: Sold out ο τελικός με την Μακάμπι – «Όλοι μαζί, να γράψουμε ιστορία»

Η Σίτι αποδείχθηκε ιδιαίτερα… αφιλόξενη οικοδέσποινα, δείχνοντας στη Λειψία από το πρώτο λεπτό πως θα έχει δύσκολο βράδυ. Στο 3’ και στο 11’ Γκουντογκάν και Χάαλαντ δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, ήταν όμως μια προειδοποίηση για την καταιγίδα από γκολ που πλησίαζε.

Η αρχή έγινε στο 20’ όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε μέσω VAR πέναλτι υπέρ της Σίτι, για χέρι του Χένρικς εντός περιοχής και ο Χάαλαντ με ψύχραιμο χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία του Μπλάσβιτς για το 1-0 στο 22’.

Το 2-0 ήταν θέμα δευτερολέπτων καθώς μόλις στο 24’, Ντε Μπρόινε και Χάαλαντ συνδυάστηκαν για το δεύτερο γκολ του Νορβηγού στην αναμέτρηση με κεφαλιά. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν καταλάβει πως απόψε ήταν η βραδιά τους και πάτησαν γκάζι.

Ο Γκουντογκάν έχασε δεύτερη ευκαιρία στο ματς (39’), για να έρθει τελικά ο Χάαλαντ στο 45+2’ με τέλειο timing να πάρει την επαναφορά μετά την κεφαλιά του Ντιάς στο δοκάρι και να κάνει δια περιπάτου το 3-0, κάνοντας χατ τρικ σε ένα ημίχρονο!

Στο δεύτερο μέρος όσοι περίμεναν πως η Σίτι θα έριχνε ρυθμούς διαψεύστηκαν καθώς ο Γκουντογκάν που έψαχνε το γκολ, τελικά το βρήκε στο 49’ μετά από συνδυασμό με τον Γκρίλις για το 4-0.

Οι παίκτες της Λειψίας με μηδενική αυτοπεποίθηση και θολωμένο μυαλό αδυνατούσαν να «καθαρίσουν» φάσεις εντός περιοχής, με τον Χάαλαντ να κάνει πάρτι και να τιμωρεί κάθε δευτερόλεπτο αδράνειας βρίσκοντας άλλα δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (54’ και 58’) για το τελικό 6-0.

Ο Χάαλαντ με τα πέντε γκολ σε ένα ματς μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών, καθώς πριν από αυτόν μόλις δύο είχαν αντίστοιχο κατόρθωμα. Πρόκειται για τον Λιονέλ Μέσι σε αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν το 2012 και τον Λουίζ Αντριάνο της Σαχτάρ σε αναμέτρηση κόντρα στην Μπάτε Μπόρισοφ το 2014.

Το κερασάκι στην τούρτα σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο, έβαλε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε που διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις (90+2′) το τελικό 7-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς (64’ Γκόμες), Ακάντζι, Ρουμπέν Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (64’ Φίλιπς), Ντε Μπρόινε, Γκουντογάν (55’ Μαχρέζ), Σίλβα, Γκρίλις (55’ Φόντεν), Χάαλαντ (63’ Άλβαρες)

Λειψία (Ρόζε): Μπλάσβιχ, Χένρικς (80’ Κλόστερμαν), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Καμπλ, Λάιμερ, Χαϊνταρά (63’ Σιμακάν), Σόμποζλαϊ (72’ Όλμο), Φόρσμπεργκ (63’ Αντρέ Σίλβα), Βέρνερ (63’ Πόουλσεν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ