Εξωγήινος με δεκατέσσερα γράμματα (pics)

Εξωγήινος με δεκατέσσερα γράμματα (pics)

Είναι σίγουρα από άλλον πλανήτη. Ο Ερλινγκ Χάαλαντ... τρομάζει κόσμο με το ένα αδιανόητο ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο.

Στο ίδιο έργο θεατές. Σε κάθε ματς προσφέρει και μια αξέχαστη παράσταση. Είτε μιλάμε για την Premier League, είτε για το Champions League. Ο Ερλινγκ Χάαλαντ σπέρνει τον φόβο και τον τρόμο, κάνοντας σμπαράλια κάθε αντίπαλη άμυνα. Τελευταίο «θύμα»; Η… άτυχη Λειψία. Η 3η ομάδα της εφετινής Bundesliga παραδόθηκε (και αυτή) στις ορέξεις του killer από τη Νορβηγία.

Προφανώς, τα όσα απίστευτα έκανε στο χθεσινοβραδινό ματς θα μνημονεύονται για αρκετό καιρό. Στα 5 γκολ σε 57′ συμμετοχής σταμάτησε ο… αθεόφοβος, υπενθυμίζοντας με εκκωφαντικό τρόπο πως είναι ο πιο on fire επιθετικός του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Ατσάλινη Σάκκαρη, πέρασε στα προημιτελικά (2-1)

Η βραδιά ανήκε ολοκληρωτικά στον Χάαλαντ, που πήρε από το χεράκι τη Μάντσεστερ Σίτι, οδηγώντας την στους «8» του εφετινού Champions League. Ο Νορβηγός άσος έβαλε στα δίχτυα τους Γερμανούς και με ένα αδιανόητο «πενταρέ», υπέγραψε την θριαμβευτική πρόκριση της αρμάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα. O 22χρονος έστησε ένα απίθανο πάρτι στον αγωνιστικό χώρο του Etihad, κάνοντας τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να παραμιλά με τα κατορθώματά του.

«Το όνειρό μου είναι να ακουμπήσω την μπάλα πέντε φορές και να σημειώσω πέντε γκολ. Αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο», έλεγε τον Σεπτέμβρη του 2022 ο Χάαλαντ. Λίγους μήνες μετά χρειάστηκε 30 επαφές με την μπάλα για να φτάσει στον ασύλληπτο αριθμό των 5 τερμάτων. Μια επίδοση, που ξυπνάει μνήμες Λιονέλ Μέσι, αλλά και Λουίζ Αντριάνο. Ο Νορβηγός γίνεται ο τρίτος παίκτης που τοποθετεί το όνομά του σε αυτή την ξεχωριστή και ιδιαίτερη κατηγορία.

Το θωρηκτό του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ασταμάτητο την εφετινή αγωνιστική περίοδο, με το ένα εντυπωσιακό ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο. Για να καταλάβει κανείς τι κάνει ο Χάαλαντ, αρκεί ένα απλό στατιστικό: Σε ηλικία 22 ετών και 236 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει τα 30 γκολ στο Champions League (ο Μπαπέ το είχε πετύχει σε ηλικία 22 ετών και 352 ημερών), αλλά παράλληλα έγινε και ο παίκτης που χρειάστηκε τα λιγότερα παιχνίδια (μόλις 25) για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό, σπάζοντας το ρεκόρ του Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος είχε χρειαστεί 34!

Ο νεαρός killer έχει βαλθεί να τρελάνει κάθε στατιστική κατηγορία και σε ηλικία 22 ετών μετράει ήδη περισσότερα χατ τρικ στα αστέρια από τους Ρονάλντο (φαινόμενο), Ρούνεϊ και Τιερί Ανρί!

Ο 22χρονος επιθετικός διδάσκει την τέχνη του γκολ, έχοντας εξελιχθεί στο πιο «καυτό» όνομα στο χώρο του ποδοσφαίρου. «Οταν έγινα αλλαγή, είπα στον Πεπ ότι θα ήθελα πολύ να σημειώσω διπλό χατ-τρικ. Αλλά τι να κάνω; Πραγματικά αγαπώ αυτή τη διοργάνωση, αγαπώ το Champions League», δήλωσε ο Χάαλαντ μετά την παράσταση κόντρα στους Ταύρους. Πέταγε από τη χαρά του και με το δίκιο του.

Ζούμε στην εποχή του Ερλινγκ Χάαλαντ και ο Νορβηγός φροντίζει να το αποδεικνύει συνεχώς. Λεφτά στο ταμείο ο 22χρονος άσος, κάνει ακόμα πιο… τρομακτική την καλοκουρδισμένη μηχανή του Πεπ Γκουαρντιόλα. Είναι δεδομένο πως θα αφήσει ιστορία με τις τρομακτικές επιδόσεις του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ