Άιντραχτ Φρανκφούρτης: «Η απαγόρευση έφερε το χάος στη Νάπολι»

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: «Η απαγόρευση έφερε το χάος στη Νάπολι»

Στην ιταλικές αρχές πετάει το μπαλάκι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αναφορικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στους δρόμους της Νάπολι μεταξύ αστυνομίας και Γερμανών οπαδών.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης αποκλείστηκε από συνέχεια του Champions League μετά και τη δεύτερη ήττα της από τη Νάπολι στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», επικεντρώνοντας πλέον το ενδιαφέρον της στα εγχώρια και συγκεκριμένα στην Bundesliga.

Ωστόσο ο αποκλεισμός αυτός δεν θα επιφέρει όπως όλα δείχνουν μόνο αγωνιστικές συνέπειες, αλλά ενδέχεται να ταλαιπωρήσει για καιρό τον Γερμανικό σύλλογο που θα πληρώσει όπως αναμένεται πολύ ακριβά τη συμπεριφορά των οπαδών της η Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Νοκ-άουτ από το ντέρμπι ο Πονίτκα

Η απόφαση των ιταλικών αρχών να απαγορεύσουν στους οπαδούς της Άιντραχτ Φρανκφούρτης να παρευρεθούν στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Champions League την Τετάρτη στη Νάπολι, οδήγησε σε χάος και συνέβαλε στη βία που σημειώθηκε, δήλωσε ο γερμανικός σύλλογος.

Οι οπαδοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην ιταλική πόλη πριν από τον αγώνα τον οποίο κέρδισε η Νάπολι με 3-0, για να προκριθεί στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων. Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε οπαδούς της Νάπολι και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι οι γενικές απαγορεύσεις πωλήσεων εισιτηρίων, ή ακόμα και οι απαγορεύσεις εισόδου και ταξιδιού, δεν θα επιτύχουν τίποτα», δήλωσε ο Φίλιπ Ρέσκε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Άιντραχτ.

«Στερείς από χιλιάδες φιλάθλους την ευκαιρία να δουν ένα τέτοιο παιχνίδι, δηλητηριάζεις την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα και τελικά δεν μπορείς να εμποδίσεις αυτούς που αναζητούν ομοϊδεάτες να το κάνουν. Όλα ήταν προετοιμασμένα και οργανωμένα, από το σημείο συνάντησης φιλάθλων μέχρι τη μεταφορά και ούτω καθεξής. Αυτή η οργάνωση αντικαταστάθηκε από τον αυτοσχεδιασμό και το χάος», είπε.

Οι ιταλικές αρχές είχαν απαγορεύσει στους Γερμανούς οπαδούς να παρακολουθήσουν τον αγώνα εν μέσω ανησυχιών για πιθανά επεισόδια έπειτα από τις συγκρούσεις μετά τον πρώτο αγώνα. Οι προσπάθειες της Άιντραχτ να ανατρέψει την απαγόρευση απέτυχαν, αλλά μια ομάδα οπαδών του γερμανικού συλλόγου ταξίδεψε στην Ιταλία.

Στη συνέχεια, οι οπαδοί συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις πριν από το παιχνίδι και έβαλαν φωτιά σε ένα περιπολικό, ενώ αναποδογυρισμένα τραπέζια και καρέκλες ήταν σπασμένα στο έδαφος.

«Λυπούμαστε πολύ για αυτό που συνέβη εδώ», είπε ο Ρέσκε. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για αυτή τη βία. Μπορεί όλοι να τη φοβόμασταν, αλλά είναι και παραμένει απαράδεκτη. Βλάπτει το ποδόσφαιρο, βλάπτει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και βλάπτει τις προσπάθειές μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων των φιλάθλων που θα ήθελαν να δουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο εδώ χωρίς καταστολή και διατάγματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ