Προκαλούν ίλιγγο τα τηλεοπτικά έσοδα του νέου format του Champions League

Προκαλούν ίλιγγο τα τηλεοπτικά έσοδα του νέου format του Champions League

To Champions League αλλάζει και η UEFA... τρίβει τα χέρια της καθώς σε συνδυασμό με κάποιες εμπορικές συμφωνίες, αναμένεται κατακόρυφη αύξηση των τηλεοπτικών εισόδων την ερχόμενη τριετία.

Το Champions League βρίσκεται στη φάση των ημιτελικών και σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε τον νέο νικητή. Από το 2024 όμως, όλα αλλάζουν καθώς θα τεθεί σε ισχύ το νέο φορμάτ της διοργάνωσης.

Ένα φορμάτ που κάνει την UEFA να τρίβει τα χέρια της καθώς αναμένεται κατακόρυφη αύξηση εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα την τριετία 2024-2027, σε σύγκριση με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Αποκλείεται: Ποια πασίγνωστη Ελληνίδα ήταν η μητέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη;

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, τα τρέχοντα έσοδα της διοργάνωσης από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ανά την υφήλιο ανέρχονται στα 3.6 δις ευρώ, ενώ με το νέο φορμάτ αναμένεται να αποφέρουν έως και 5 δις ευρώ. Αύξηση δηλαδή που μπορεί να αγγίξει και το 33%!

Ένας από τους λόγους της αύξησης είναι και οι περισσότερες ομάδες που θα λαμβάνουν μέρος καθώς από 32 θα γίνουν 36, ενώ λόγω του νέου format του Champions League, θα υπάρξουν συνολικά 64 περισσότερα παιχνίδια!

Πάντως την ειδοποιός διαφορά θα κάνει η σύναψη συμφωνιών της UEFA με τηλεοπτικά δίκτυα χωρών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και οι ΗΠΑ όπως αναφέρει το Associated Press, που αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα το πλήθος του κόσμου που θα παρακολουθεί τα παιχνίδια του Champione League, αλλά και τα έσοδα της UEFA.

Μόλις μάλιστα επισημοποιηθούν όλες οι συμφωνίες που εκκρεμούν, ECA και Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν τον τρόπο ώστε να διανεμηθούν τα αυξημένα έσοδα της διοργάνωσης με δίκαιο τρόπο σε όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ