Μίλαν-Ίντερ: Οι Ιταλοί επανέρχονται με φορ «παλαιάς κοπής» (pic, vids)

Μίλαν-Ίντερ: Οι Ιταλοί επανέρχονται με φορ «παλαιάς κοπής» (pic, vids)

Μίλαν και Ίντερ, στον αποψινό ημιτελικό του Champions League (10/5, 22:00), επαναφέρουν τις ιταλικές ομάδες στο προσκήνιο, με τους Ζιρού και Λουκάκου πρωταγωνιστές.

Μίλαν και Ίντερ, βρίσκονται ξανά (μετά από 20 χρόνια) αντιμέτωποι σε ημιτελική φάση του Champions League και απόψε (10/5, 22:00) θα επιχειρήσουν το πρώτο βήμα ώστε να βρεθούν στον μεγάλο τελικό. Εκατέρωθεν προτιμούν σέντερ φορ «παλαιάς κοπής», με τους «ροσονέρι» να έχουν ως αιχμή του δόρατος τον Ολιβιέ Ζιρού και τους «νερατζούρι» να χρησιμοποιούν συνήθως τον Ρομέλου Λουκάκου.

Όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου θα είναι στραμμένα απόψε στο Μιλάνο. Οι δύο ομάδες της πόλης, θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά μέσα στο 2023, με την Ίντερ να έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια, στα οποία μάλιστα δεν δέχθηκε γκολ.

Διαβάστε επίσης: Δεν έχουν ιδέα από Ολυμπιακό

Συγκεκριμένα, στις 18 Ιανουαρίου, στον τελικό του ιταλικού Σούπερ Καπ, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι θριάμβευσε με 3-0, επί της αντίστοιχης του Στέφανο Πιόλι, κερδίζοντας τον τίτλο.

Για το πρωτάθλημα, το τελικό 1-0 φαντάζει δίκαιο, με την Ίντερ να έχει τον έλεγχο και την κατοχή (64%-36%) του αγώνα, απείλησε περισσότερο (xGoals: 0,9-0,3) και έφτασε σε θέσεις εκτέλεσης μέσα στην περιοχή 9 φορές, σε αντίθεση με την Μίλαν που το έκανε μόλις 2, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα της Opta.

Πάμε όμως στο σήμερα και στο Champions League, που η διοργάνωση από μόνη της είναι ξεχωριστή. Πιόλι και Ιντζάγκι, θα βασιστούν -κυρίως- σε δύο σέντερ φορ, όχι και τόσο… «μοντέρνα».

Η Μίλαν θα πορευτεί, με τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή το 2018, Ολιβιέ Ζιρού, που στο φετινό Champions League έχει σκοράρει 5 γκολ και αποδεικνύεται συνεπής, αν αναλογιστεί κανείς πως τα Expected Goals του είναι στο 5,3. Παράλληλα έχει 22 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων μόλις μία εκτός περιοχής, την ώρα που κάθε μία από αυτές έχει 24% πιθανότητα να καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα (0,24 xG per shot).

Στον αντίποδα, ο Ρομέλου Λουκάκου δείχνει να «βρίσκει» τον εαυτό του στο κατάλληλο σημείο, για την Ίντερ. Ο Βέλγος επιθετικός, μετρά τρία γκολ και τρείς ασίστ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ενδιαφέρον επίσης, παρουσιάζεται και στην παράδοση που έχει στα νοκ-άουτ ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχοντας 21 γκολ σε 28 εμφανίσεις, με τελευταίο το εύστοχο πέναλτι απέναντι στην Μπενφίκα.

Ο αποψινός δεύτερος ημιτελικός, ίσως δεν αναμένεται με το ίδιο ενδιαφέρον όσο ο χτεσινός, ωστόσο οι Ιταλοί δείχνουν να επιστρέφουν στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και η Μίλαν με την Ίντερ, θέλουν να αποδείξουν πως δεν βρέθηκαν τυχαία εδώ.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ