Κλοπ : «Το ότι φτάσαμε στον τελικό είναι ένα σημάδι»

Κλοπ : «Το ότι φτάσαμε στον τελικό είναι ένα σημάδι»

Ο Γιούργκεν Κλοπ σε δηλώσεις του τόνισε ότι η πρόκριση της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League είναι ένα προφανές σημάδι ότι οι «κόκκινοι» κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση ως ομάδα

Ως ένα σημάδι ότι η ομάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε την πρόκριση στον τελικό του Champions League, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε ότι πίστευε από την αρχή του επαναληπτικού με τη Ρόμα ότι η ομάδα του θα είναι αυτή που θα παίξει στον τελικό του Κιέβου, ενώ εκθείασε τους οπαδούς των «κόκκινων» που τους ακολούθησαν μέχρι την πρωτεύουσα της Ιταλίας και στήριξαν την ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ:

«Ειλικρινά πιστεύω ότι όλο αυτό που συμβαίνει τώρα στην ομάδα είναι κάτι το τρομερό»

«Ναι, προσπαθούμε να κλείσουμε το κενό με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, αλλά δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις υπόλοιπες. Δεν έχουμε κάποια επιρροή σε άλλες ομάδες, οπότε δεν το σκεφτόμαστε τόσο. Αλλά είναι σημαντικό για εμάς -για να φέρουμε νέους παίκτες και να κρατήσουμε τους δικούς μας- να το δείξουμε αυτό και να ξεκαθαρίσουμε πως αυτή είναι η κατεύθυνση μας.

Γι’ αυτό, φυσικά βοηθάει πάρα πολύ αν έχεις το προφανές σημάδι: το να είσαι στον τελικό του Champions League. Αν δεν κερδίσεις τότε κανείς δεν θα μιλάει γι΄ αυτό. Αλλά το γεγονός ότι σε λιγότερα από τρία χρόνια έχουμε φτάσει σε τρεις τελικούς δεν είναι καθόλου κακό. Φυσικά είμαστε εδώ για να κατακτάμε τίτλους, αλλά ο μόνος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι φτάνοντας στον τελικό. Αν δεν φτάσεις μέχρι εκεί δεν έχεις καμία ελπίδα. Είμαστε εκεί και είναι κάτι απίθανο»

Για τη στήριξη των φιλάθλων και τους πανηγυρισμούς μετά την πρόκριση: «Δεν έχω τα κατάλληλα λόγια για να το περιγράψω για να είμαι ειλικρινής. Όταν είδα τα παιδιά στα αποδυτήρια και τους φιλάθλους μας στο γήπεδο, τότε το κατάλαβα. Από τότε, δεν ένιωθα χειρότερα. Είναι υπέροχο όλο αυτό που συμβαίνει»

Για το αν πίστευε στην αρχή της σεζόν ότι η ομάδα του θα φτάσει στον τελικό: «Όταν ξεκινάς μια σεζόν και μαζί ένα νέο πρότζεκτ, δεν νομίζω ότι μπορείς να προγραμματίσεις το ότι θα φτάσεις στον τελικό του Champions League, οπότε ούτε εμείς το κάναμε. Αλλά το παιδιά το έκαναν πραγματικότητα όλο αυτό το όνειρο. Είναι πραγματικά κάτι το τρομερό».

Για το αν ήταν σίγουρος ότι η Λίβερπουλ θα προκριθεί στον τελικό: «Ξέρω ότι το να φτάνεις στον τελικό του Champions League είναι κάτι σπάνιο αυτή τη στιγμή εκτός κι αν είσαι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα ή η Μπάγερν Μονάχου». Νιώθω την ξεχωριστή φύση αυτής της κατάστασης. Είναι κάτι πολύ καλό και είμαι τρομερά χαρούμενος.

Είδα το παιχνίδι και δεν ήμουν καθόλου αγχωμένος, για να είμαι ειλικρινής. Είδα τα πάντα στο παιχνίδι και ήταν προφανές ότι είχαν ευκαιρίες, αλλά σκόραραν πολύ αργά. Δεν παίξαμε καλά, δεν παίξαμε όπως σε όλη τη σεζόν στο Champions League. Αλλά και πάλι δεν είχα καθόλου άγχος. Ειλικρινά ένιωσα μέσα στο παιχνίδι ότι θα τα καταφέρναμε. Ήταν κάτι το εξαιρετικό και πραγματικά ξεχωριστό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ