Ο προπονητής της Τράμπζονσπορ υποκλίνεται στην ΑΕΚ: «Δεν έχει αδύνατο σημείο – Ασταμάτητος ο Γκαρσία, παίζει και στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα»

Ο προπονητής της Τράμπζονσπορ υποκλίνεται στην ΑΕΚ: «Δεν έχει αδύνατο σημείο – Ασταμάτητος ο Γκαρσία, παίζει και στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα»

Ο πρώην προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και νυν της Τράμπζονσπορ, Νέναντ Μπιέλιτσα, βγάζει το καπέλο στην ΑΕΚ και προειδοποιεί τους Κροάτες.

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-1 την Τράμπζονσπορ στην Τουρκία και όπως φαίνεται προκάλεσε τον θαυμασμό του προπονητή των Τούρκων με την εμφάνισή της. Ο Νέναντ Μπιέλιτσα, που στο παρελθόν έχει καθίσει στον πάγκο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μίλησε στο «germanijak» για τις εντυπώσεις του από την Ένωση στην οποία βγάζει το καπέλο για το ποδόσφαιρο που παίζει και προειδοποιεί την πρώην ομάδα του ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο κόντρα σε εκείνη του Ματίας Αλμέιδα.

Διαβάστε επίσης: Ο Βεζένκοφ πήρε θέση για τον Σλούκα και τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Όσα είπε ο Μπιέλιτσα:

Για την ΑΕΚ και το ματς με την Τράμπζονσπορ: «Μας έπαιξε η πιο δυνατή ομάδα της και ήταν ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ έχει σχεδόν 20 σπουδαίους παίκτες. Μας κέρδισαν επάξια. Η ΑΕΚ είναι εξαιρετική, σοβαρή ομάδα, πανέτοιμη για τα ματς του Champions League. Bρίσκεται στο αποκορύφωμα της προετοιμασίας της και ίσως θα είχαμε ταιριάξει καλύτερα αν ήμασταν στο ίδιο επίπεδο προετοιμασίας. Βγάζει τρομερή ενέργεια, πιέζει σε όλο το γήπεδο, δεν μας άφησε να αναπνεύσουμε.

Η ΑΕΚ είναι σίγουρα ο πιο δυνατός αντίπαλος που έπαιξε η Ντιναμό στα προκριματικά τα τελευταία χρόνια! Ακόμα και όταν ήμουν προπονητής και μετά από εμένα. Γιουνγκ Μπόις, Ρόζενμποργκ, Λούντογκορετς, Μπόντο/Γκλιμτ… Η ΑΕΚ είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από όλους. Έχουν και άμυνα και επίθεση, ξέρουν ακριβώς τι θέλουν, είναι δυνατοί, δεν διστάζουν να πάνε ένας εναντίον ενός, σε κυνηγούν σε όλο το γήπεδο.

Ημουν έκπληκτος όταν είδα τα στατιστικά μετά το παιχνίδι, είχαμε περισσότερη κατοχή, περισσότερες πάσες, και στο γήπεδο είχες την αίσθηση ότι δεν μπορούσες να συμμετάσχεις, ότι ήταν πάντα πιο γρήγοροι στη μονομαχία, στο ριμπάουντ, στην κόψιμο. Στα άκρα, παίκτες έπαιζαν με κόντρα πόδια, ο Ελιάσον δεξιά και ο Πινέδα αριστερά, είναι πολύ επικίνδυνοι, δύο «εξάρια» ο Γιόνσον και ο Σιμάνσκι είναι κυρίαρχοι στη μέση, πλήρωσαν έξι εκατομμύρια ευρώ για τον Μεξικανό. Γενικά, η ομάδα έμεινε αλώβητη και ενισχύθηκε, άρα ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Ειδικά στην Αθήνα, σε καυτή ατμόσφαιρα, μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο».

Για τον Γκαρσία και τους παίκτες που τον εντυπωσίασαν: «Είναι κορυφαίος. Οι παίκτες μας έπεσαν πάνω του, αλλά ήταν ασταμάτητος. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει όπου θέλει, σε κάθε πρωτάθλημα από τα πέντε κορυφαία! Λοιπόν, γενικά, δεν έχουν αδύνατο σημείο. Όταν βγήκε ο Βίντα λόγω τραυματισμού, μπήκε ένας άλλος στόπερ (Μήτογλου) με ύψος 1,95 και ο άλλος, ο Μουκουντί είναι και πάνω από 1,90. Δυνατοί, κυρίαρχοι στο ψηλό παιχνίδι. Ο πρώτος τερματοφύλακας, ο Αθανασιάδης ήρθε από τον πάγκο κι έκανε μια τεράστια επέμβαση. Η γενική εντύπωση είναι ότι η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι ποιοτικότερη και ότι είναι πολύ καλή ομάδα».

Για το ερώτημα ΑΕΚ ή Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Πρώτα από όλα, η ΑΕΚ είναι μια πολύ ενεργητική ομάδα, παίζει ανταγωνιστικά, έκανε 26 φάουλ εναντίον μας! Δεν είναι περίεργο, ο προπονητής είναι Αργεντινός, έχει αυτό το ταμπεραμέντο και οι Έλληνες βγάζουν τρελή ενέργεια, δίνουν πάντα το 100%, ακόμα και σε αυτόν τον φιλικό αγώνα. Ωστόσο, στον τρόπο παιχνιδιού τους ρισκάρουν πολύ, στέκονται πολύ ψηλά και σε ένα τέτοιο παιχνίδι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σε αφήσει πίσω ο αντίπαλος, να βρει αρκετό χώρο για ματ. Δεν έχουμε επιθετικό που να μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να παίξει, δεν ξέραμε πώς να βγούμε γρήγορα. και να φτάσεις γρήγορα στην εστία.

Και όταν έχεις τον Πέτκοβιτς, τους Σπίκιτς και Ιβάνουσεκ, που είναι αρκετά γρήγοροι για ένα τέτοιο παιχνίδι, τότε οι δυνατότητές της Ντιναμό είναι σίγουρα μεγαλύτερες. Σύμμαχος της Ντιναμό είναι η εμπειρία τέτοιων αγώνων, οι Μπλε έχουν παίξει πολλούς από αυτούς τους προκριματικούς γύρους και τα ευρωπαϊκά ματς, ενώ η ΑΕΚ, ανεξάρτητα από την ποιότητα και την εμπειρία μεμονωμένων παικτών, εξακολουθεί να μην έχει αυτή την πολυτέλεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ