Η εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς στο ρόστερ και το ματς που μπορεί να αλλάξει την χρονιά του Μπερνάρ

Η εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς στο ρόστερ και το ματς που μπορεί να αλλάξει την χρονιά του Μπερνάρ

Στην μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μαρσέιγ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε την πλήρη εμπιστοσύνη του στους παίκτες του, αφήνοντας στον πάγκο τους (κατά κύριο λόγο) βασικούς, ενώ το κομβικό γκολ του Μπερνάρ, μπορεί να αποδειχθεί θετικό όχι μόνο στο θέμα της πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε απέναντι στην Μαρσέιγ στο χθεσινό παιχνίδι της Λεωφόρου, παίρνοντας (έστω και μικρό) προβάδισμα πρόκρισης στα Play Offs του UEFA Champions League.

Οι «πράσινοι», κάτω από ένα όχι τόσο ευχάριστο κλίμα λόγω του θανάτου του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, πραγματοποίησαν μια πολύ καλή και θετική εμφάνιση εν όψει της συνέχειας, αφού κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές προϋποθέσεις και ταυτόχρονα να μην απειληθούν σε επικίνδυνο βαθμό.

Και τα δύο χαρακτηριστικά της χθεσινής εμφάνισης (επιθετικά και αμυντικά) φάνηκαν πως αποτελούσαν στοιχεία δουλειάς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των παικτών του.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν δίστασε στην πιο σημαντική αναμέτρηση του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, να τοποθετήσει τόσο τον Βαγιαννίδη στο αρχικό σχήμα, όσο και τους Μαντσίνι και Βέρμπιτς.

Και οι τρεις δεν αποτελούν παράξενες κινήσεις. Είναι τρεις εκ των ποδοσφαιριστών που φαίνονται πως υπολογίζονται κανονικά. Όμως το αξιοσημείωτο φαίνεται στο γεγονός πως ο 61χρονος κόουτς για να βάλει στην αρχική εντεκάδα τους παραπάνω παίκτες, «ρίσκαρε» με το να αφήσει τους βασικότατους Παλάσιος και Κώτσιρα (ακόμα και τον Μπερνάρ) εκτός.

Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Μάντσίνι και Βαγιαννίδης ήταν δύο εκ των σημαντικότερων παικτών του Παναθηναϊκού στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στους Γάλλους, ενώ και ο Βέρμπιτς πρόσφερε βοήθειες μέχρι και την αντικατάσταση του. Άλλωστε το είπε χθες στην συνέντευξη του. «Μη σας εκπλήσσουν οι επιλογές, δουλεύω κάθε μέρα μαζί τους»

Ο Έλληνας δεξιός οπισθοφύλακας «άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά», δείχνοντας πως με τον δικό του τρόπο μπορεί να φανεί ένα «εργαλείο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς. Παράλληλα ο Μαντσίνι πρόσθεσε στοιχεία στην εντεκάδα, όπως ακριβώς είχε κάνει όταν μπήκε αλλαγή με την Ντνίπρο. Πολύ τρέξιμο από τα δεξιά, επιβαρύνοντας σε αρκετές στιγμές τον Λόντι και επίσης πολλές καλύψεις και βοήθειες στον Βαγιαννίδη, αναφορικά με το ανασταλτικό κομμάτι.

Ενώ μια ακόμη «νίκη» για το «τριφύλλι» φάνηκε πως ήταν η παρουσία του Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος ήρθε από τον πάγκο με όρεξη, πετυχαίνοντας μάλιστα το κομβικό γκολ της αναμέτρησης στο 83ο λεπτό.

Το γκολ του Μπερνάρ μπορεί να μην ήταν το πιο δύσκολο, όμως πιθανώς να αποδειχθεί πολύ κρίσιμο τόσο στην συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού, όσο και στην προσωπική απόδοση του παίκτη. Η παρουσία του στον ένα χρόνο του στην Λεωφόρο δεν ήταν η αναμενόμενη και με ένα τόσο κρίσιμο γκολ μπορεί να «πατήθηκε το κουμπί της αλλαγής» στην παρουσία του στην ομάδα του.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ