«Αδελφέ χτυπήθηκα» – Οι δραματικές τελευταίες στιγμές του Μιχάλη

«Αδελφέ χτυπήθηκα» – Οι δραματικές τελευταίες στιγμές του Μιχάλη

Φίλος του Μιχάλη Κατσουρή περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του 29χρονου μετά την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν.

Τις τελευταίες στιγμές του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή μετά το δολοφονικό χτύπημα που δέχθηκε στην καταδρομική επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιέγραψε ένας φίλος τους που ήταν δίπλα του μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο Χρήστος μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που ακολούθησαν μετά την καταδρομική, δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις προσπάθειες διαφυγής καθώς όλοι αναζητούσαν καταφύγιο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Άναψε… φωτιές το twitter για τον Εζέ

Όπως είπε ο Χρήστος διένυσαν περίπου 100 μέτρα και βρήκαν καταφύγιο σε ένα περίπτερο μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας εκεί ήταν που κατάλαβε ότι ο Μιχάλης Κατσουρής είχε χτυπηθεί.

«Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει ‘αδερφέ χτυπήθηκα’ και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι… Και να είναι εκείνο το παιδί», περιέγραψε με τρεμάμενη φωνή ο φίλος του αδικοχαμένου 29χρονου.

«Υπήρχε τρελή αιμορραγία ασταμάτητη και σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα μέχρι και την καρέκλα που κάθισε στο περίπτερο το μόνο που μας έκανε ένα τίναγμα ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω να ξαπλώσει κάτω δεν τον αφήσαμε και υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια προσπαθούσε η κοπελίτσα να κάνει ό,τι μπορεί», συμπλήρωσε.

Ο Χρήστος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος, όπως είπε, έφυγε με το μηχανάκι του για να αναζητήσει ασθενοφόρο: «Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα πουθενά, καλούσαμε… Από ό,τι μάθαμε η αστυνομία είχε εγκλωβίσει τα ασθενοφόρα και την Πυροσβεστική 20 λεπτά και δεν τους άφηνε να περάσουν επίτηδες μέχρι να σταματήσουν οι φασαρίες μάθαμε τέτοια πράγματα. Εγώ έφυγα μόνος μου να πάω να φέρω το ιδιωτικό ασθενοφόρο από τη διασταύρωση της Δεκέλειας το οποίο το βρήκα κατά λάθος. Ο άνθρωπος είχε σχολάσει. Τον παρακάλεσα ότι πεθαίνει κόσμος και χάνουμε τον άνθρωπό μας και έτσι ήρθε το ιδιωτικό ασθενοφόρο».

«Συγγνώμη αδελφέ δεν τα κατάφερα. Αυτό θέλω να πω, τίποτα άλλο» είπε ακόμα μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Χρήστος.

Ακόμα όπως είπε τον είχε γνωρίσει από το γήπεδο. «Τον Μιχάλη τον γνώριζα από το γήπεδο. Στην ίδια κερκίδα, εκδρομές μαζί, μαζί φαγητό, μαζί στις καφετέριες, μαζί στη γειτονιά μας στη Φιλαδέλφεια. Δεν είχε πειράξει ποτέ άνθρωπο. Η αγάπη του για την ομάδα ήταν εκεί πέρα ήτανε στη βόλτα του, αυτό. Η ομάδα είναι οικογένεια όποιος και να είναι δίπλα είναι αδελφός. Είμαστε δύο μέρες άυπνοι», κατέληξε τη συγκλονιστική του μαρτυρία.

Το μοιραίο χτύπημα που δέχθηκε ο 29χρονος
Ο Μιχάλης Κατσουρής έχασε τη ζωή του από μαχαίρωμα στη βραχιόνιο αρτηρία, το οποίο όπως φαίνεται αποδείχθηκε μοιραίο καθώς οδήγησε σε ακατάσχετη αιμορραγία, αφού όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός. Οι γιατροί στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο, έδωσαν μάχη για πάνω από μία ώρα για να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο Μιχάλης διακομίστηκε στις 23:45 στον «Ερυθρό Σταυρό» από τη Νέα Φιλαδέλφεια, διασωληνώθηκε κι έγινε ΚΑΡΠΑ έως τις 01:20. Δυστυχώς, όμως δεν επανήλθε και ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία για παραλαβή της σορού προς νεκροψία – νεκροτομή.

«Διεκομίσθη με ασθενοφόρο, σε ανακοπή ΝΕΚΡΟΣ, στις (23:45 hrs) με βαθύ θλαστικό ΑΡ βραχιονίου, (από Τέμνον και νύσσον όργανο), από την Νέα Φιλαδέλφεια. – διασωληνώθηκε, έγινε ΚΑΡΠΑ έως τις 01:20 hrs. Ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για παραλαβή της σορού προς νεκροψία – νεκροτομή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Παράλληλα οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τα κινητά των συλληφθέντων και τις κάμερες ασφαλείας από τα σημεία που πέρασε η πορεία των Κροατών χούλιγκαν και αναζητούν τον δολοφόνο του 29χρονου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ