Νέιθαν Άκε: «Έτοιμοι να σηκώσουμε το τρόπαιο στην Αθήνα»

Νέιθαν Άκε: «Έτοιμοι να σηκώσουμε το τρόπαιο στην Αθήνα»

Η Σίτι ετοιμάζεται για τη σύγκρουση με τη Σεβίλλη για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, με τον Άκε να δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει το τρόπαιο.

Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ απέναντι στη Σεβίλλη, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (16/08) με τον  αμυντικό των «πολιτών», Νέιθαν Άκε, να δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά.

Σημειώνεται πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι ο κάτοχος του UEFA Champions League και η Σεβίλλη η κάτοχος του Europa League, με τους «πολίτες» να βρίσκονται πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup, ενώ από την άλλη οι «σεβιγιάνοι» θα περάσουν δίπλα από το τρόπαιο 7η φορά στην ιστορία τους.

Διαβάστε επίσης: Ο Κέντρικ Ναν «βλέπει» ζεστά Ολυμπιακό, αλλά…

Ενόψει του τελικού, μίλησε ο Άκε αναφέροντας, «οι τελικοί είναι πάντα δύσκολοι. Ποτέ δεν είναι σαν ένα κανονικό παιχνίδι. Παρατηρήσαμε τι συνέβη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας,  αλλά και στον τελικό του Champions League. Μπορεί να γίνουν πολύ αγχωτικοί. Από Δευτέρα θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε κακό στη Σεβίλλη. Παίξαμε την περασμένη σεζόν, αλλά αυτή είναι μια νέα σεζόν, οπότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο σύλλογος δεν έχει κερδίσει ποτέ αυτό το τρόπαιο και τώρα είμαστε σε θέση να το κατακτήσουμε. Θέλουμε να το κερδίσουμε σίγουρα. Για το σύλλογο και για εμάς», τόνισε ο Ολλανδός διεθνής αμυντικός.

Αν και το ευρωπαϊκό Super Cup δεν θεωρείται από μόνο του ως ένα από τα πιο σημαντικά τρόπαια, η σύγκρουση μεταξύ των δύο ομάδων που κατέκτησαν τα κορυφαία τρόπαια της Ευρώπης, διαθέτει δίχως αμφιβολία κύρος.

«Η φυσική κατάσταση και ο ρυθμός έρχονται εβδομάδα με την εβδομάδα στην αρχή της σεζόν. Απέναντι στη Μπέρνλι δεν ήμασταν στα καλύτερά μας. Αλλά το να κερδίζεις 3-0 δύσκολους αντιπάλους είναι μια τέλεια αρχή. Για μένα προσωπικά, το να ξεκινήσω τον τελικό του Champions League μου έδωσε μεγάλη ώθηση, καθώς είχα έναν σημαντικό τραυματισμό λίγο καιρό πριν. Για τον προπονητή το να με πιστέψει σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα σήμαινε τα πάντα για μένα», πρόσθεσε ο Άκε, ελπίζοντας σε έναν τέταρτο τίτλο με τη Σίτι μέσα στο 2023, μετά την απώλεια -στα πέναλτι από την Άρσεναλ-του αγγλικού Σούπερ Καπ (community shield), έστω κι αν η Σίτι αγωνιστεί χωρίς τον Βέλγο μέσο, Κέβιν Ντε Μπρόινε, που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα απέναντι στη Μπέρνλι, και πιθανότατα θα μείνει εκτός για μερικές εβδομάδες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ